Így vedd fel a lécet mély hóban

Bár már lassan inkább kifele haladunk a télből, azért még mindig sokan választják a síelést nyaralás helyett. Akik csak most fedezték fel a csodálatos sportág örömeit, azoknak a legnagyobb fejtörést az okozza, hogyan csatolják vissza síléceiket a lejtőn, mély hóban. Mutatjuk a megoldást, ami könnyebb, mit gondolná!

Vannak olyan helyzetek, amikor még a tapasztalt síelők is nehezen csatolják vissza léceiket egy nagyobb esés után. Ezekre az estekre jobb, ha előbb felkészülünk, még azelőtt, hogy megtörténnének. A fenti videón látható technikát bemutató Joe Vallone profi szakember (hegyi vezető), ezért ő az egyik legjobb szaki, akitől tanulhatunk.

Az első lépés lecsatolt sílécek esetében az, hogy kialakítsunk egy kedvező terepet a hóban. Ha ez megvan, támaszkodjunk rá a hóba fúrt sílécre vagy botra, és kezdjük el a felcsatolást. Először a lentebb fekvő lábunkra csatoljuk fel a lécet, miután letakarítottuk a cipőnkről a havat. A lábfejünkkel lépjünk rá a lécre, ne a sarkunkkal! Ha ezen is túl vagyunk, akkor ismételjük meg a gyakorlatot.

Amennyiben társunk esett el, és segítenénk neki, fordított sorrendet alkalmazzunk. Biztonságos sportolást kívánunk mindenkinek!

Forrás: epictv.com

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.