Hogyan válasszunk szörfdeszkát a nyárra?

Az extrém sportolók jól ki tudják használni a nyár adta örömöket, de jelentősen elronthatja a kedvet, ha a hőn imádott eszközünk nem működik tökéletesen. Vegyünk például egy szörfdeszkát. Lehet túl hosszú, túl rövid, de túl vastag is, amit nem biztos, hogy megfelelően tudunk kezelni egy búvárruhában. De hogyan válasszunk igazán jó szörfdeszkát? Erre kerestük a választ.

kolohe-andino’s-juxtaposition

1. A vastagság nem feltétlenül segít kis hullámoknál

Mostanában inkább a mennyiséget, és nem a részletes tulajdonságokat helyezik előtérbe a vevők, ezért a szélességgel, a vastagsággal nem igazán törődnek. Pedig egy vastagabb deszkával nehezebb közlekedni egy viszonylag szélcsendes helyen. Ezért sokkal fontosabb a szélesség: egy széles deszkával nyáron jobban át lehet vészelni az “eseménytelen” helyeket a tengeren…

2. Nyáron a lapos deszka a jobb

Az ívelt deszkát az íves hullámokhoz találták ki. Lehet, hogy lesz olyan szerencséd, hogy találkozhatsz velük a nyár alkalmával, de lehet, hogy nem – sajnos inkább ez utóbbi a valószínűbb. Felejtsd el az íveket, válassz egyenes deszkát!

3. Fogyókúra

Egy nehéz board csak úgy viszi előre az embert. Ez egy jó, sőt nagyon jó dolog, de csak akkor van így, ha éppen nagy hullámok vannak. Nyáron viszont egy olyan deszka kell, ami olyan könnyű, hogy szinte két ujjal is lehet cipelni, és ami nem úszik el folyton mellőled. Nem lesz örök életű, ez fogyó eszköz, erre azért készülj fel lelkileg!

4. Színek

Elérkeztünk az utolsó ponthoz, ami az előbbiekhez képest talán nem annyira fontos, de elősegíti a minél jobb szórakozást – részben erről szól a szörfözés, nemde? A téli időszakra a szürke és a fehér színek jellemzőek, ezért nyáron ne válasszunk magunknak fehér szörfdeszkát! Legyünk kreatívak, használjuk a színeket!

Forrás: Red Bull

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.