Hamarosan megdőlhet az egyik legrégebbi bringás rekord

A kerékpáros ultramaratonok egyik híres képviselője, az amerikai Kurt Searvogel egy csaknem nyolcvan éves rekordot próbál megdönteni még az idén. Az egy éven belül letekert távról van szó, amit sokan megdönthetetlennek hisznek.

Tommy Godwin

Tommy Godwin

Tommy Godwin 1939-ben félelmetes teljesítménnyel sokkolta a világot. Egy év alatt letekert 75 065 mérföldet (120 805 kilométert), amihez naponta tizennyolc órát kellett két keréken izzadnia. A 2012-ben elhunyt rekorder őrületes rekordot állított fel, de 1940-ben sem állt le, hiszen második célja az volt, hogy egyben letekerjen százezer mérföldet. Ez 1940. május 14-én sikerült is neki, amivel kétszer is beírta nevét a sporttörténelembe.

Az 1912-ben született bringás természetesen bomba formában, huszonhét évesen tette meg ezt a távot. Belegondolni is félelmetes – mi is alig hisszük el –, de Tommy napi tizennyolc órát tekert egy négysebességes kerékpárral. Naponta több mint kétszáz mérföldet tett meg, ráadásul út közben minden felmerülő problémát neki kellett megoldania.

10481666_10205542500267973_1375449884501150208_o

Kurt Sealvogel

 Nem nehéz belátni tehát, hogy egy kicsit őrültnek kell lenni ahhoz, hogy valaki meg akarja dönteni ezt a világrekordot, Kurt Searvogel sem biztos, hogy százas, hiszen ő bevállalta. Háromszázharmincöt napot már teljesített is, 69 675 mérföldet tett meg, ezért akár még össze is jöhet neki az új rekord, vagy legalább a jelenlegi megismétlése. Küldetését végig lehet drukkolni itt és itt. Annyi előnye van, hogy ő korszerűbb bringával tolja.

Az amerikai 27 km/órás sebességgel kezdett, amit nyáron növelt egy picit. Több mint kétszáz mérföldet tett meg naponta.

Bár Kurt még nem számít rekordernek, de máris nagy inspirációt jelent a bringásoknak. Bruce Berkeley, egy ausztrál sportoló nemrég jelentette be, hogy jövőre megpróbálkozik a csúcsdöntéssel. Azzal számolnia kell, hogy lehet, hogy végül egy új rekordot kell megdöntenie.

Forrás: ironmanbudapest.hu

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.