Francia bajnok az Air Race történelmének első női pilótája

Történelmet ír idén Mélanie Astles: ő a Red Bull Air Race első női pilótája. Rajta kívül még két másik érdekes újoncot is avat a bajnokság: az Ben Murphy-t és Kevin Colemant, aki az első amerikai versenyző lesz az Air Race-k történelmében.

fotonoticia_20160112112818_1280

Számtalan meglepetést tartogat a 2016-os Challenger Cup: a nyolcfős mezőnyben három új név is szerepel. Az egyikükMélanie Astles ötszörös francia műrepülő-bajnok, aki előkelő helyeken szerepel az európai- és világranglistákon is. Astles az első hölgy pilóta a sportág történetében és olyan újoncokkal kell majd megmérkőznie, mint Ben Murphy és Kevin Coleman. A brit Murphy az RAF Red Arrows bemutató csapatának egykori vezetője és parancsnoka, míg Coleman – a US Advanced Aerobatic Team műrepülő fenegyereke – az első amerikai, aki bejutott a Challenger szériába. Egyben ő a mezőny legfiatalabb tagja is. Idén visszatér Luke Czepiela lengyel műrepülő pilóta, aki a 2014-es szezonban már feltűnt a bajnokságban.

„Élvezem ezt a hatalmas lehetőséget és azt, hogy megoszthatom a szenvedélyemet a tömegekkel. Nem tagadom, egy álom vált valóra azzal, hogy 2016-ban csatlakozhatok a Challenger Cuphoz, nagyon várom a kihívást” – mondta Mélanie Astles.

„Szerencsés vagyok, hiszen az eddigi karrierem során sok elképesztő repülésben lehetett már részem, de a Red Bull Air Race jelenti számomra a legnagyobb kihívást. A Master Class-ban precizitás, tehetség és csapatmunka kell a sikerhez, a Challenger Cup lehetőséget ad, hogy megszerezzem azt a tapasztalatot, amely ahhoz kell, hogy ezen a szinten versenyezhessek” – mondtaBen Murphy.

Az új pilóták a Red Bull Air Race világbajnokság első versenyén, Abu-Dzabiban mutatkoznak be március 11-12-én.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.