Fantasztikus kalandokkal zárult a IV. Folkboat

Szám szerint 5. alkalommal találkoztak a Folkboatok a Balatonon. Az esemény egyik érdekessége, hogy az V. jelzés helyett a IV-et viseli, mert a szervezők adminisztratív okokból tavaly már “elhasználták” az V. találkozó nevet.

Forrás: porthole.hu

Forrás: porthole.hu

Az első folkboat találkozón még csak 3+1 hajó gyűlt össze, ez a szám 2014-ben, az “ötödik” találkozón már 10+1 volt. A 2015-ös konvoj Fűzfőről indult, majd Földvár után Boglárra érkezett, ahol kiegészült még pár hajóval, így már összesen tizenketten voltak. A Balatoni Hajózási Zrt. kedvezményes kikötési díjat biztosított nekik.

A csapat vacsorája közben Tóth Tamás tartott exkluzív élménybeszámolót föld körüli útjáról, melyet saját építésű acélhajójával a Norvikkal tett meg és épp a napokban ért haza.

Szombaton, a háziverseny első futamán motor nélkül kellett kijutniuk a kikötőből az összegyűlteknek. A feladatot végül mindenki teljesítette. A második futam is “bolondos” volt: hajópárokat sorsoltak, ahol az első hajónak kellett volna kikérnie egy italt a badacsonyi kikötő büféjében, hogy azt a második hajó legénységének valamely tagja megigya. Ha ez megtörténik, akkor számít befutottnak a hajópár.

Sajnos szél hiányában ezt a futamot törölni kellett, de így jutott idő a kvízjátékra. A “kérdőívet” egyik csapat nem tudta hiba nélkül kitölteni. Ha kíváncsi vagy rá, hogy a hajósok éjszaka miért nem tudtak aludni, illetve, hogy a Balaton hogyan ajándékozta meg a csapatot, olvasd el Szutor Ferenc teljes beszámolóját a porthole.hu-n!

Forrás: porthole.hu

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.