Ezeket a parkourosokat azért fizetik, hogy megszökjenek börtönökből

Azt hitted, hogy a Szupercella nem valós történeteket dolgozott fel? Tévedtél. Bár “szuperbörtönről” nincs tudomásunk, vannak olyanok a világban, akiket azért fizetnek, hogy megszökjenek pár börtönből. Parkourosokról van szó, akik szinte bármilyen falra felmásznak, ha az kell a szökéshez. Bemutatjuk a Parkour Generations csapatát!

extremlife-parkour

A profi parkouros formáció több börtönből szökött már meg játszi könnyedséggel, ami nagyon kínos a börtönigazgatónak. Persze ami nekik, extrém sportolóknak sikerül, az nem biztos, hogy menni fog egy átlagembernek, de a szökés után volt mint átgondolniuk a biztonságiaknak.

Ugyanúgy, mint a Szupercellában (Sly Stallone, Arnold Schwarzenegger), a “rabok” biztonsági tanácsadók is egyben, ezért is fizetik őket. Vezetőjük Dan Edwardes, aki az mpora-nak elmondta, hogy ők az első olyan parkourosok, akik átlagembereket oktatnak a parkour előnyeiről.

parkour3-860x340

“Egy három méteres fal elég magasnak tűnhet, de ha valaki bakot tud tartani neked, akkor már nem is olyan effektív, mint az elsőre hittük.” – mondta a vezető, aki már 13 éve parkourozik.

A börtönök belső tereivel nem nagyon kell foglalkozniuk, inkább a külső terek feltérképezésére szokták felkérni őket, innen lehet viszonylag gyorsan eljutni a nyilvános parkolóba. Dan az első szökésükről részletesen mesélt a külföldi magazinnak:

“A csapatunk a kültéri edzőteremtől (ahol a rabok szabadon sétálgathatnak) 15 másodperc alatt eljutottak a parkolóig, az épület tetejére pedig egy perc alatt feljutottak. A börtön őrei nem akartak hinni a szemüknek, de örültek, hogy kiderült, mi a gyenge pontja az intézménynek.”

Warzone-Parkour-4

A Parkour Generations első sikere futótűzként terjedt tovább bizonyos körökben, így a cégcsoportnak már négy kontinensen van székhelye. Természetesen kaszkadőröknek is felkérik őket, de számos parkouros pályát is kialakítottak már.

Ők teljesen máshogy látják a világot, mint a többi ember. Ahol más egy falat lát, ők egy átugorható akadályt.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.