Ettől elájulsz: MTB a marokkói hegyekben (videó)

Alexis Righetti és Dimitri Garnier a vörös-szürke marokkói hegyek egyik négyezer méteres csúcsáról zúzott le, ami szinte földöntúli élményt adott nekik. A róluk készült videó olyan, mintha egy másik bolygón forgatták volna, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt nektek is látnotok kell!

A nyolcezer méteres túra (azért ennyi, mert fel is kellett jutni a hegy tetejére) elején lovak segítették a srácokat, ők cipelték az általuk összeszerelt bringákat. Amikor elfáradtak, lesátraztak, és a hegyek gyönyörű környezetében pihenték ki a mászást.

Voltak olyan meredek szakaszok, ahol a lovak már nem tudtak mászni, itt a fiúk maguk előtt tolták, vagy a hátuk mögött húzták az MTB-ket. Az út még lefelé sem volt gyerekjáték: a csúszós, sziklás terep megnehezítette a két mountain bike-os kalandor dolgát, és egy nagy zuhé is megszakította egyszer a menetet.

A lélegzetelállító túráról készítettek egy rövid dokumentumfilmet is, ebből láthattatok az imént néhány képkockát. Mutatjuk a második részt, amit szintén érdemes (1080p-ben) megnézni:

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.