Ennél nagyobb égést szörfös még nem élt át

Vegyünk egy GoPro kamerát, és adjuk oda az egyik többszörös szörfbajnoknak: a kísérletből szinte biztos, hogy látványos eredmény születik. Így volt ez Jamie O’ Brien esetében is, aki maradandót alkotott: lángoló ruhában lovagolta meg a világ egyik legveszélyesebb hullámát.

A fenti videót a GoPro hivatalos YouTube csatornáján tették közzé. Hasábjainkon még télen mutattunk olyan elvetemült embert, aki felgyújtotta magát, majd leugrott egy ház tetejéről a hóba, a hasonló mutatványt most, a nyár alkalmával egy szörfös csinálta meg.

A rövidebb videó egy hosszabb műsorból, O’Brien Red Bull-os online showjából (Who is JOB 5.0) lett kivágva (a JOB itt nevének kezdőbetűit jelzi, ami angolul értelmes szó: munkát jelent).

jamie-o-brien-on-fire-at-teahupoo

Az őrült ötlet egyébként abból jött, hogy O’Brien megkérdezte a rajongóit Instagramon, hogy milyen produkciót szeretnének látni tőle a jövőben. Úgy tűnik, hogy a legtöbben azt kérték tőle, hogy gyújtsa fel magát, és szörfözzön úgy, ha mer – és Jamie nem szaladt el a kihívás elől; mondhatni, hogy megette azt a levest, amit főzött.

A kaszkadőrmutatványt természetesen rengeteg előkészület előzte meg: Jamie profi kaszkadőrstábbal készült Los Angelesben, mielőtt a helyszínre, Tahitire sietett volna. Az itt található hullámok olyan veszélyesek, hogy saját nevük van, Jamie pedig ezek közül a legveszélyesebbre, a Teahupoo-ra pályázott.

Forrás: cnet.com

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.