Dubaiban megnyílt a térség legnagyobb gördeszka parkja

Már szabadon és ingyenesen használhatják a közelben élők/lévők Öböl Menti Együttműködési Tanács övezetének legnagyobb gördeszka parkját, ami 3100 négyzetméteres, és 29 nagyobb mesterséges akadály hódítható meg rajta.

&NCS_modified=20160115083143&MaxW=640&imageVersion=default&AR-160119370

Az XDubai január 15-én azzal a céllal hozta létre az első infrastrukturális fejlesztést a körzetben, hogy lehetőséget teremtsen a helyi közösségnek arra, hogy ingyenesen vehessék igénybe azt a “játszóteret”, ahol a jövőben extrém sportos versenyeket is rendeznek majd.

A hatalmas gördeszkaparkot az utcákon is megtalálható elemekkel bővítették ki, a különböző akadályok, puha végű falak, sínek a legprofibb versenyzők és a kezdők igényeit is kielégítik.

“A parkot azért hoztuk létre, hogy Dubai fiatal sportolóinak legyen egy központi helye, ahol kedvükre gyakorolhatnak, sportolhatnak anélkül, hogy akadályoznák a járókelőket.” – mondta Javad Khoramifar, az XDubai marketing igazgatója.

A park a hét minden napján nyitva áll, legnagyobb attrakciója pedig az ún. XBowl, amit profi görkorisoknak alkottak meg, különleges dizájnnal. Ezt a terepet gördeszkás világbajnokságokra is fel lehet használni. Persze az XDubai-on nem csak a gördeszkások és görkorisok, de BMX-esek, inline-osok is használhatják.

XDubai-Skatepark

Mivel Dubairól van szó, ezért természetesen a technológiai megoldások sem maradhattak ki a parkból: a helyszínen tölteni is lehet a lemerült mobiltelefonokat és laptopokat. A kialakításkor figyeltek külön arra is, hogy a téren árnyék is legyen bőven, ahol akár hét fokkal is hűvösebb lehet, mint a napos részeken.

A sportolók biztonságára az XDubai személyzete ügyel a nyitvatartási időben, és aki nem visel védőfelszerelést “akció” közben, arra rászólnak. Aki véletlenül nem vitt magával például térdvédőt, annak adnak – persze csak ameddig a készlet tart.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.