Hazánkba érkezett a Spartan Race

Tavaly világszerte már hatvan Spartan Race-t rendeztek félmillió indulóval, amely az elmúlt évek alatt a világ egyik legnépszerűbb extrém akadályfutó-versenye lett. Idén Magyarország is bekapcsolódik a “spártai” vérkeringésbe, és a hazai harcos futók (vs.: nem elfutó harcosok) április 26-án küzdhetnek vállvetve az eplényi Bringaréna akadályaival.

spartanrace8

A szervezők több ezer bátor indulót várnak április 26-án a Bakonyban, az eplényi Bringarénában, ahol a világ egyik legnépszerűbb extrém akadályfutó-versenye, a Spartan Race debütál Magyarországon.

spartan_race_logo

Az öt kilométeres pályán legalább tizenöt akadályt kell leküzdeniük a spártai „katonáknak”: lesz terepfutás köves, meredek terepen, kúszó-mászó ügyességi feladatok sárban és vízben, és persze hús-vér, “felfegyverzett” ellenfelek.

A szervezők a gyermekeknek (Spartan Kids Race) és a fogyatékkal élőknek is írnak ki futamokat.

A Colosseum gladiátor-küzdelmeiben is talpon  kell maradni

A Colosseum gladiátor-küzdelmeiben is talpon kell maradni

A Spartan Race-t 2001-ben találták ki, az elsőt 2010-ben rendezték Vermont-ban, mintegy félezer versenyzővel. A viadal mára a világ számos országában hódít, az Egyesült Államoktól Anglián, Németországon át Japánig, a résztvevők száma pedig versenyenként eléri az ötezret is.

A nő a csata hevében is nő marad

A nő a csata hevében is nő marad

Magyar indulók értek már el kiemelkedő sikereket külföldön, tavaly az X2S Speedcross csapata ezüstérmes lett a szlovákiai Európa-bajnokságon.

Északi szomszédunknál egyébként már hagyománya van a küzdelmeknek, hiszen Közép-Európában itt rendeztek először ilyen versenyt, 2012-ben, amiből ma már pénzdíjas világbajnokság is van Amerikában.

És hogy mire számíthatsz Eplényben? Valami ilyesmire:

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.