Csak a legjobb futók indulnak a Salomon 4 Trails-en

A Salomon 4 Trails elnevezésű terepfutó versenyen a világ legjobb futói is rajthoz állnak az ötszáz versenyző között. A helyszín a németországi Berchtesgaden Nemzeti Park lesz, ahol négy állomáson kell majd keresztülfutniuk. A férfiaknál a tavalyi év győztese, Dimitris Theodorakakos a legnagyobb esélyes, a nőknél pedig a tavalyi második helyezett próbál javítani egy helyezést.Nem csak profi futók indulnak: ott lesz Philipp Reiter, az útvonal kitalálója és megtervezője is, akinek lehet, hogy a “hazai pálya” előnyt jelent majd…

 Theodorakakos Dimitrios

Theodorakakos Dimitrios

A verseny július nyolcadikán indul, a 36 éves görög bajnok (Team SALOMON) csaknem egy héttel a rajt előtt döntött úgy, hogy megvédi nehezen megszerzett címét. Mivel tudjuk, hogy nem a cél fontos, hanem az oda vezető út, a terepfutó elismerte: nem csak a bajnoki címre hajt, hanem ezért is vesz részt a megmérettetésen, hogy újra kihozza magából a maximumot, és hogy gyönyörködjön a kilátásban.

A SALOMON csapatából rajta kívül még két kiváló terepfutó is benevezett: Lukas Soergel és Thomas Wagner – az előbbi Németországból, az utóbbi Ausztriából. Soergel mindössze tizenkilenc éves, és megígérte, hogy felbolygatja majd az élbolyt… Wagner 2013-ban egy tizenegyedik, tavaly pedig egy tizenkettedik helyet szerzett, de a romló tendencián ő is javítani szeretne.

Zhanna Vokueva, a tavalyi harmadik

Zhanna Vokueva, a tavalyi harmadik is színre lép

A fent említetteken kívül idén is versenyez a Salomon 4 Trails 2011-es kezdete óta minden évben versenyző Oliver Fischer is, aki a következő információkat osztja meg a nagyvilággal a versenyről:

“Négy napig teljesen egyedül vagyunk és futunk, nincs körülöttünk senki, aki motiválna minket, ezért a sok fájdalommal mindenki saját maga kénytelen megbirkózni.” – mondta az ötven éves veterán. 

A pálya mindössze huszonhárom éves megálmodója, Philipp Reiter is rengeteget készült a versenyre, és elmondta azt is, hogy az útvonalat egy ponton újra kellett terveznie, mert egy madárfészek az útban volt, és a fiókákkal egyeütt könnyen megsemmisülhetett volna az ötszáz embere talpnyoma alatt.

 SALOMON 4 TRAILS, 2015

Forrás: Annette Bachert

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.