Cápa ölte meg a 13 éves szörfbajnokot

Szomorú hírről számolt be az nbcnews: a hivatalos szervektől szerzett információik szerint szörnyethalt egy tizenhárom éves szörfbajnok. A fiatal tehetséget, Elio Canestrit egy cápa ölte meg az Indiai-óceánon, Réunion partjainál.

Fotó: Alexis Ruelle

Fotó: Alexis Ruelle

Canestri éppen hét társával együtt szörfözött a sziget nyugati oldalán vasárnap reggel, amikor a cápa megtámadta őt – tájékoztatott az esetről a sziget mentőszolgálatának szóvivője, aki olyan részleteket is elmesélt, amit csak akkor olvassatok el, ha acélból vannak az idegeitek.

“A cápa belemélyesztette borotvaéles fogait a fiú hasába, majd ráncigálni kezdte. Egy mentőcsónakot azonnal érte küldtünk, kimenekítettük őt a partra, de az életét már nem tudtuk megmenteni, belehalt a sérüléseibe. A gyerekek, és a többiek, akik látták a támadást, sokkos állapotba kerültek” – adta hozzá a lesújtó információkat a szóvivő. 

elo

Az emberek összegyűltek Les Aigrettes partjainál, hogy megemlékezzenek a 13 éves fiúról

Emberek százai, köztük az európai szörfbajnok, Jeremy Flores is lerótta tiszteletét a fiatal szörftehetség előtt. Flores a tragikus körülmények között elhunyt Canestrit “korunk egyik legjobb feltörekvő szörfösének” nevezte az Instagramján.

A mostani támadás csak egy volt a sok közül, ami Réunion partjainál érte az embereket az elmúlt négy évben. Ez idő alatt összesen tizenhatszor sérültek meg az emberek cápatámadást követően, heten halálosan. Egy februári eset után a hatóságok minden vízi tevékenységet betiltottak a körzetben, csak és kizárólag az életmentők által felügyelt részeken lehetett a vízbe merészkedni.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.