Bethany Hamilton fél karral is győzött

A “Soul Surfer”-ként is ismertté vált profi amerikai szörfös, Bethany Hamilton nevét érdemes megjegyeznünk: öt év kihagyás után visszatért, és azonnal meg is nyerte a Surf-N-Sea Pipeline Women’s Pro-t.

n-BHAMILTON-large570

A 11 éve cápatámadást elszenvedő, bal karját teljes mértékben nélkülözni kényszerülő 24 éves leányzó testesíti meg mindazt, ami eddig a “rugalmasság” szóról az eszünkbe jutott. Bethany évekig ott volt a legjobbak között, de ez a legelső győzelme. Nagyon elfoglalt volt az utóbbi időkben: találkozott az elnökkel, megházasodott, és még versenyeket is szervezett gyermekek részére.

Ellenfelei között szerepelt két hawaii születésű és egy japán szörfös is, akik nem azért voltak ott, hogy megkönnyítsék a dolgát…

Bethany_Hamilton_20070311

A gyors felkészülés és a villámgyors verseny után szerényen csak így nyilatkozott: “Általában veszteni szoktam, úgyhogy ez most nagyon jó érzés.” Csak egy igazi példakép mondhatja ezt ilyen embertelen egyensúlyérzékkel és tehetséggel.

Így gyakorolt tavaly decemberben:

Még jobban értékelni fogjuk teljesítményét, ha tisztában vagyunk azzal, hogy az Oahu északi partjainál lévő “Pipeline” olyan hullámokat rejteget, amitől minden szörfös retteg. Még a világ legjobbjai is ügyetlenül bénáznak azon a helyen, ahol Bethany fölényes diadalt könyvelhetett el végre magának.

Forrás: huffingtonpost.com

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.