Besenyei új géppel fenyegeti az élmezőnyt

Harmadik állomásához érkezett a Red Bull Air Race: a pilóták a hétvégén a horvátországi Rovinjban mérték össze erejüket. Az eddig töretlenül menetelő Bonhomme ezúttal legyőzőre talált az osztrák Hannes Arch személyében, akit a cseh Martin Sonka (igen, jól olvastátok, tényleg ez a neve), és az ausztrál Matt Hall követett a dobogón. Besenyei Péter balszerencséjére az egyik leggyorsabb géppel rendelkező futamgyőztessel került párharcba az elődöntőben, amellyel nem tudta felvenni a harcot a Corvus, ám a szezon júliusi budapesti futamán esélye lesz revánsot venni, ugyanis vadonatúj géppel áll majd rajthoz.

bes

Meglepetésszerű győzelem született a Red Bull Air Race horvátországi futamán: a szezon élbolyát vezető brit Paul Bonhomme ezúttal az erős kezdés ellenére a legjobb négy közé sem került be. Helyét a dobogó legfelső fokán a tavalyi ezüstérmes, Hannes Arch vehette át, aki bravúros ügyességgel birkózott meg az Adriai-tenger változó szeleivel. Második helyen a cseh Martin Sonka végzett, aki pályafutásának legjobb eredményét hozta, maga mögé utasítva ezzel az Ausztráliát képviselő Matt Hall-t. Az idei negyedik futam előtt Bonhomme és Hall 25-25 ponttal vezetik a világbajnoki rangsort, így a budapesti verseny izgalmas, fej-fej melletti küzdelmet ígér.

 A mezőny magyar versenyzője, Besenyei Péter a futamgyőztes osztrákkal került szembe az elődöntőben. Az éles kanyarokat jegyző, szeles rovinji pályán a rutinos pilótának ismét meggyűlt a baja a magyar fejlesztésű Corvus repülőgéppel, és bár Arch a 12. helyről búcsúztatta, Besenyei nagy reményekkel vág neki a júliusi budapesti futamnak, ahol egy vadonatúj repülővel áll majd rajthoz.

arch_sonka_hall

Arch, Sonka, Hall

“A Corvusszal kész élmény repülni, egy csodálatos gép, amely nagy lehetőségeket rejt. Azonban tudomásul kell venni, hogy a szárnyprofilja nem alkalmas erre a típusú versenyzésre, mert a gyors, éles kanyarokban súlyos másodperceket lehet veszíteni, amit képtelenség behozni. Sajnálom, hogy ez volt az utolsó versenyem a régi géppel, mert ez a Red Bull Air Race egyetlen európai gyártású repülője, így igazi színfoltja a mezőnynek, azonban muszáj továbblépnünk a gyorsabb gép felé. Biztos vagyok benne, hogy az új repülő versenyképesebb lesz!” – mondta Besenyei.

“Minden a tervek szerint halad az új géppel, június közepén érkezik Magyarországra, így még lesz időm megszokni a budapesti futam előtt.” – folytatta a legeredményesebb magyar pilóta, aki új gépével veszélyt jelenthet akár az élbolyra is.

on

A világ leggyorsabb motorsportjának következő állomása Budapest, amely a hidak miatt igazi kihívást jelent a gyakran 340 km/h-val száguldó pilóták számára: július 4-5 között a magyar fővárosban minden az adrenalinról szól majd.

Forrás: Péter Dorka

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.