Az extrém sport szerelmesei 700 méteren, egy szikla szélén versenyeznek egymással

Egy 700 méteres norvég fjord tetejére felmászni nem könnyű feladat, és a maréknyi mászó nem sokáig gyönyörködött a kilátásban. Úgy gondolták, hogy inkább ők maguk is hozzájárulnának ahhoz, hogy a kilátás még jobb és persze extrémebb legyen – természetesen biztonsági korlátok nélkül.

1411462471105_wps_13_Mandatory_Credit_Photo_by

A fjord csúcspontja igazi turista-paradicsom, az oda látogatók folyamatosan próbálják egymást felülmúlni a legmerészebb mozdulatokkal, amiket aztán fénykép formájában rögzítenek. A különleges látványosság egyébként hozzávetőlegesen tízezer éve formálódott a legutóbbi jégkorszakot követően. Szerencsére az emberek nem csúfították el a jelenséget mindenféle biztonsági kötéllel és sínekkel, így természetes formájában köszöntheti vendégeit a mindössze pár méteres sziklaszirt.

1411462481044_wps_14_Mandatory_Credit_Photo_by

Az angolul a Troll’s Tongue (A troll nyelve) nevet viselő képződmény az évben június közepétől szeptember közepéig mászható, egy átlagos látogatónak nyolc órába telik, mire felmászik és leér a csúcsról a helyi faluba (Skjeggedal).

Jostein Soldal, aki 2009 óta vezet csoportokat a Trolltunga csúcsára, pozitívan nyilatkozott: “A csoportok minden évben ösztönzik és kihívják egymást, hogy ki tud jobb és viccesebb képet készíteni. Azok a fotók a kedvenceim, ahol nagy csoportok ugranak egyszerre a levegőbe, hogy aztán valaki lekapja a tökéletes pillanatot, amikor mindenki a levegőben van.” 

1411462493821_wps_15_Mandatory_Credit_Photo_by

Forrás: dailymail

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.