Amiket használni sem mernénk: színaranyból faragott extrém sport

Az extrém sport valóban nem feltétlenül a legolcsóbb mulatság, ha az ember minden eszközt maga akar hozzá megvásárolni. Igaz, nem is vészes, de egyből méregdrága hobbi lesz belőle, ha mindezt mondjuk színaranyból rakatja össze magának valaki. Vagy a világ másik felében kivágott fából. És van, aki ezeket tényleg megcsinálta.

1. Elsőként kezdjük ezzel a tündöklően ragyogó, 3,5 millió forintba kerülő aranygördeszkával, amivel nem hogy egy 180 Backside Ollie-t nem mernénk megcsinálni, de konkrétan rá sem mernénk állni. A képen látható deszka ugyanis nem aranyozott, hanem színarany!

arany_gordeszka_belso

2. A kerékpár szerencsére Budapesten is egyre népszerűbb, kivéve, ha mondjuk a bringára és tartozékaira potom 200 millió forintot kellett költeni. Mint erre a 24 karátos aranyból, gyémántból és zafírból készült példányra, amiből 13 darab létezik a világon. Ezt kint mernéd hagyni a romkocsma előtt? Létezik lakat az ilyenekre? És az miből van?

arany_bringa_belso

3. Kit érdekel, milyen snowboardod van, ha ilyen bakancson állsz rajta? Főleg, ha a kötések is aranyból vannak hozzá? Ez egyébként Osamu Koyama New York-i aranyműves alkotása, aki szerintünk életében nem csúszott vele egy métert sem. Mi sem tennénk.

arany_sb_bakancs

4. De nem kell feltétlenül arany ahhoz, hogy valami megfizethetetlenül drága legyen. Ez a szörfdeszka például úgy kerül 300 millió forintba, hogy ötvösmester még csak nem is látta. Ennyire drága az az ultrakönnyű faanyag, amiből készül, és annak megmunkálása, az pedig csak tovább dob az értékén, hogy a legendás Roy Stuart készítette.

fa_szorf_belso

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.