A síbalesetet szenvedett Schumacher felébredt a féléves kómából

Jó hírek! Elhagyta a grenoble-i kórházat, és már nincs kómában a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher, aki tavaly év végén szenvedett súlyos síbalesetet – közölte hétfőn Sabine Kehm, a német expilóta menedzsere.

schamecher_ebren_belso

Michael Schumacher

A 45 éves, hétszeres Forma-1-es világbajnok pilóta – aki 2012 végén vonult vissza véglegesen az F1-től – december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Azóta mesterséges kómában tartották az orvosok, és január végén kezdték el fokozatos felébresztését. Április közepe óta nem közöltek friss információt állapotáról.

“Michael elhagyta a grenoble-i kórházat, hogy megkezdje hosszú rehabilitációját. Már nincs kómában” – írta a menedzser, Sabine Kehm, a beteg állapotáról azonban további részleteket nem közölt. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Schumacher családja nagyon köszöni az orvosok, ápolók, nővérek, terapeuták és a baleset helyszínén elsősegélyt nyújtók áldozatos munkáját és segítségét.

“A család köszönetnyilvánítása azoknak az embereknek is szól, akik kifejezték Michaelnek jókívánságaikat. Biztosan nagyon sokat segítettek ezzel neki” – fogalmazott a menedzser, aki mindenki megértését kérte a jövőre vonatkozóan, a rehabilitációt ugyanis a nyilvánosság kizárásával kívánják elvégezni.

A lausanne-i egyetemi kórház szóvivője, Darcy Christen hétfőn megerősítette, hogy az évek óta Svájcban élő Schumachert az intézménybe szállították. A kezelés további menetéről azonban az orvosok nem adnak tájékoztatást.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.