A hőségben is gyakorolnak hazánk legjobb hódeszkásai

Hazánk legjobb hódeszkásai egy szlovákiai nyári snowboard parkban gyakorolnak – árulta el magazinunknak a Magyar Snowboard Szövetség. Snowboardozás közben még télen is nagyon meg lehet izzadni, de azt csak kevesen tudják, hogy milyen érzés nyáron hódeszkázni. De lehet, hogy inkább meghagyjuk az “élményt” a profiknak…

2015_08_edzotabor

Fotó: MSBSZ/Bekényi Ádám

Freestyle snowboard válogatottunk Bekényi Ádám szövetségi kapitány vezetésével megkezdte nyári felkészülését a 2015-16-os téli szezonra. Gyarmati Panka és Szerb Mátyás egy Pozsony mellett épült új nyári snowboard parkban heti 2-3 alkalommal edz. A légzsákkal felszerelt műanyag pálya kiváló lehetőséget biztosít az ugrások gyakorlására.

Márciusi kartörése és az azt követő műtét óta Gyarmati Panka most áll először deszkán. Négy héttel a műtétje után már az edzőteremben volt, a tőle megszokott elszántsággal kezdte meg a rehabilitációt. A különböző száraz edzések után üdítő változatosság, hogy végre ismét hátraszaltókat gyakorolhat.

A válogatott többi tagja később kezdi az intenzív munkát. Kiss Benedek márciusi keresztszalag-műtétje után még nem terhelheti ilyen szinten a térdét, picit még várnia kell. A nyári alapozás közben szintén megsérült az alpinos Pátkai Marcell lába is, egyelőre neki is a gyógyulás az elsődleges feladat. A schladmingi síiskola junior növendékei, Csillag Dávid (snowboardkrossz) és Fricz Botond (freestyle) még a pihenésüket töltik, ők később kezdik a felkészülést Ausztriában. Boti egyébként a nyár nagy részét wakeboardozással töltötte, melynek eredményeként második lett az országos bajnokságon. Fehér Zsófia (snowboardkrossz) augusztus utolsó hetében kezdi az erőnléti edzéseket. Szász Csongor (snowboardkrossz) szintén nyaralását tölti.

A szezon előtt még két közös edzőtábor vár a válogatott tagjaira: az őszi szünetben Tatán száraz edzésekkel folytatódik a munka, majd valamelyik osztrák gleccseren zárul a felkészülési időszak, hóra szoktató alapozó edzésekkel.

A FIS Snowboard Világkupa jövő héten, az új-zélandi Cardronában kezdődik, magyar részvétel nélkül. Az első európai versenyre novemberben, Londonban kerül sor, ahol egy big air fordulót rendeznek. A magyar versenyzők idei pontos versenyprogramjáról később döntenek.

balogh adam mumus gyoztes csapatban

A Magyar Snowboard Szövetségről

A hazai snowboard egyesületeket tömörítő, 1993-ban alapított szervezet, melynek célja a versenysport koordinálása és a snowboardsport népszerűsítése a legszélesebb körökben. A profi és amatőr sportolók támogatása mellett kiemelt feladatának tekinti a snowboard tömegsporttá történő fejlesztését és az utánpótlás-nevelést.

 

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.