3 távon rendezték meg az első Bajai Bringa Fesztivált

Három távon, az esős idő ellenére is hatvan kerékpáros részvételével rendezték meg hétvégén az első alkalommal meghirdetett Bajai Bringa Fesztivált.

bajai_bringa_fesztival2015 (1)
A reggeli zápor sem vette el a versenyzők kedvét a kerékpározástól: összesen hatvanan sorakoztak a bajai Turisztikai Központ nevezőpultjánál reggel, hogy teljesíthessék a távok egyikét.

A várakozásoknak megfelelően a legnépszerűbb a családi túra volt, ahol a kerékpározást erdei kisvasutazás is kiegészítette. A nevezők itt kerülhettek legközelebbi kapcsolatba Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejével a Gemenci-erdővel és népes vadvilágával.

A 88 kilométeres hosszútávon a rutinos kerékpárosok indultak, az ő útjukat egy dunai kompátkelés is színesítette. Az időről-időre eleredő eső elől a 4 kitelepített frissítőpontra tudtak fedél alá húzódni a túrázók, ahol a Félegyházi Pékség és a Horalky termékeit fogyaszthatták, valamint a High5 izotóniás italaival frissülhettek fel a következő szakaszra.

komp

Komp

A túrákat az érintett megyék rendőrkapitányságai rendőrautókkal biztosították, illetve munkájukat az Útvonalbiztosítás.hu 5 motorosa segítette. Akinek pedig technikai gondja támadt a kerékpárjával annak sem kellett aggódnia, mert a Salgótarjáni HKE kísérőbuszába beülhetett, vagy helyben megjavították kerékpárját. A szervezők kiemelt fontosságú szempontja volt a biztonság, ezért a túrázókat mentőautó is kísérte kétfős személyzettel.

A túrát teljesítőknek érdemes volt a célba érkezés után a helyszínen maradniuk, mert a rendezvény zárásaként Gold sprintversenyt hirdettek, illetve tombolán kerékpáros nyergek, sisak és fődíjként egy 200 ezer forint értékű kerékpár került kisorsolásra.

vandorpont_frissito2

Frissítőhely

Vedelek Norbert, Baja alpolgármestere elmondta, a város elkötelezett a kerékpáros élet fellendítése mellett.

“Rendkívül fontos a forma és a tartalom is. A megépült, illetve a jövőben még megépülő biciklis utakkal együtt programokat kell szervezni a kerekezők számára, hogy legyen lehetőség közösségi élményre. Ilyen a mai Bajai Bringa Fesztivál és az autómentes nap, aminek két hét múlva adunk otthont. Szándékunk a kerékpáros rendezvény bevonása a Csodálatos Baja elnevezésű programsorozatba, valamint folyamatban van egy biciklis egyesület szervezése is” – mondta a városvezető.

A rendezvény honlapja: http://bajaibringafesztival.hu

A rendezvény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1034354726595893/

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.