Zúzd a karosszériát!

Láncos és ütközéses versenyszámokban is zúzták az autókat a pilóták a Hatvanban tartott Roncsderby Európa Bajnokságon.

Törésekben és borulásokban gazdag esemény volt, a francia, német, luxemburgi és svácji versenyzők részvételével lezajlott a 18. Nemzetközi XI Európa Bajnoki Roncsderby futam Hatvanban, augusztus 14-15-én, az Újszerű Technikai Sportok Egyesület szervezésében.
Igaz, a kezdő nap előtt a pályát komolyan össze kellett rakni a verseny rendezőinek, hiszen a nagy eső nem
kevés kárt tett benne, de a versenyekre minden összeállt.
 
A megmérettetésre az átlagosnál több versenyző érkezett, országhatáron túlról is. Hatvan nevező és 70 autó jött (van, aki a különböző futamokra más-más autót hoz), 30 külföldi versenyzővel.
 
Láncos és rodeo versenyszámok
 
A látványos és izgalmas versenyszámok között a nemzetközi gyorsasági futamokon kívül a pilóták törték az autókat láncos, ütközéses és hölgy futamban is. Valamint, volt trabant futam és sikernek örvendett a rodeo, illetve az idén először rendezett szuper nyolcas futam is.
 
Ez a versenyzési forma megkívánja az agresszivitást a versenyzőktől, hiszen brutális nyomulás nélkül nincs győzelem, de a sportszerűség ebben a sportágban is előírás. Igaz, a versenyek nagy részében akadnak durva szabálytalanságok, ezekért azonban eltiltás jár. A hatvani EB-n is volt erre példa, de nagyon minimális.
 
Nagyon szépen szerepeltek a hazai versenyzők és a jövő valószínűleg aranyérmet is hozhat még a sikeres
magyar pilótáknak, ezen dolgoznak a hazai roncsderby edzők.
– A hatvani Európa bajnokságon az újonnan debütáló szuper 8-as kategóriában jól tolta neki Varga Balázs, igaz kapott is eleget, de sikeresen teljesített. A nőknél kiemelném Mogyorosi Zsanett teljesítményét, aki szintén nem kímélte gépét – mondta el az extrem.hu-nak a magyar eredményekről Márkus Norbert, versenyző, egyik szervező.
 
A roncsderby következő állomása szeptember 18-án lesz Franciaországban, ahol Renault 4-es futamban Márkus Tibor is indul, aki már itthon bizonyította, hogy kiváló pilóta. – Ezen kívül lehet, hogy lesz még az ősszel kisebb futam, de ez még nem biztos. Ha lesz, akkor erről minden inforáció fent lesz a honlapunkon. Valamint, az EB hivatalos eredménylistája is hamarosan olvasható lesz az oldalon. Az viszont fix, hogy jövőre két nagy verseny szervezésében is benne vagyunk – tette hozzá Márkus Norbert.

Comments

comments