Windsurfözés a legnagyobb viharban, amit csak el tudsz képzelni

Míg mi, magyarok csak a viszonylag békésnek mondható tavainkon gyakorolhatjuk a windsurföt, addig a szerencsésebbek a folyamatosan hullámzó tengereken és óceánokon lovagolhatnak a hullámokon. Ennek a tapasztalatnak Red Bull Storm Chase-en (Red Bull Vihar Hajsza) veszik a legnagyobb hasznát a versenyzők, ezt a versenyt ugyanis csak a legnagyobb viharokban szokták megrendezni – hát igen, a név kötelez.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Red Bull Storm Chase a világ legkeményebb windsufrös versenye, ráadásul 2017-ben ismét megrendezik.

Ez azért kivételes hír, mert a félelmetes megmérettetést csak akkor rendezik meg, ha tényleg nagy a vihar. A versenyidőszak január elsejétől március 31-ig tart, azért ilyen hosszan, mert az időjárás kiszámíthatatlan, nem lehet tudni, mikor, mekkora vihar lesz.

A világ 8 legjobb windsurföse méri majd össze erejét egymással, a 100 km/órás széllel és az óriási hullámokkal. Egy ember csatlakozhat csak hozzájuk, így Ti, extremlife.hu olvasók is jelentkezhettek a kihívásra.

További infók a verseny hivatalos Facebook-oldalán.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.