Will Gadd mászott leggyorsabban az Ouray Ice Fest-en

A kanadai Will Gadd nyerte meg az Elite Mixed Climbing Competitiont az évente megrendezett, immáron huszadik Ouray Ice Festival-t. A nőknél Rainer Angelika nyert, aki összetettben a második lett, maga mögé utasítva a legtöbb férfit és nőt vegyes mászásban, ami a sziklamászás és a jégmászás ötvözete…

névtelen

Rainer Angelika bemutatja a “helyzet súlyosságát” Instagramján

A negyvenhét éves Gadd a verseny elején még nem várt sokat magától – még mindig a tavalyi Helmcken Falls nevű versenyen elszenvedett fagyási és egyéb sérülését fájlalta. A megmérettetésen számos profi indult még mellette, köztük Ines Papert, Will Mayo és a korábbi győztesek, Sam Elias és Andres Martin is éhes volt a győzelemre, vagy legalábbis a részvételre. Kevés idő és távolság választotta el őket egymástól a végén.

A verseny útvonalának híres és sok tapasztalattal rendelkező tervezője, Vince Anderson ezúttal egy különösen kegyetlen útvonalat választott, amelybe beletartozott a klasszikusnak nevezhető Mighty Aphrodite (5.12- nehézségű fal) is, amit egy mesterséges fal követett. A mászóknak többféle technikát és eszközt is be kellett vetniük a verseny során.

Az egyik, Krampusznak becézett szakasz túl nehéznek bizonyult – a legtöbben már az első részét sem tudták teljesíteni, és szinte mindenki ugyanarra a pontra esett vissza. Senki sem jött rá arra, amire Steve House, aki ellenőrizte az útvonalat mielőtt elfogadták volna: a jégcsákányt fejjel lefelé, jobb irányba kellett volna helyezni. A Krampusz túltett a világ egyik legjobb mászóin is.

Will Gadd - Action

Will Gadd a Red Bull fotóján

Köztük volt Sasha DiGiulian, az első amerikai nő is, aki meg tudott mászni egy 5.14d-s nehézségű falat (lásd az ámulatba ejtő videót alul). Ő ezúttal a lassú, de biztonságos mászást választotta, de ezzel nem sokra ment, hiszen nem egy expedícióról, hanem egy versenyről volt szó. Még az előtt kiesett a versenyből, hogy elérte volna a Krampuszt – még az is lehetséges, hogy ő oldotta volna meg egyedül a mindenki által elbukott feladatot, pedig a vegyes mászásba csaka verseny előtt két héttel kezdett bele…

Forrás: rockandice.com

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.