Víz alatt üdvözölte új dolgozóit egy japán akvárium

Kinevezés búvárruhában, 5,5 méter mélyen a víz alatt: nem mindennapi ceremóniával köszöntötte két új dolgozóját egy japán akvárium. A munkatársak kinevezésére a víz alatt, tengeri halak társaságában került sor.

A Mie prefektúrában található Toba akváriumkét frissen felvett munkatársa búvárfelszerelésben és öltönyben ereszkedett a létesítmény egyik 5,5 méter mély tankjába az  NHK japán televízió hétfői jelentése szerint.
Az akváriumot vezető cég elnöke a partról mondott beszédet, a dolgozók pedig a víz alatt, trópusi tengeri halak társaságában vehették át kinevezési levelüket egy újdonsült munkatársuktól.

A két frissen kinevezett dolgozó beszédet is mondott a víz alatt, amelyben azt ígérték: minden erejükkel azon lesznek, hogy teljes értékű állatgondozókká váljanak, és megosszák a látogatókkal a tengeri állatok megtekintése jelentette örömöt.
Az új dolgozók rögtön beiktatásuk alkalmával munkához is fogtak: a ceremóniát követően letakarították az akvárium falát.

A rendhagyó ünnepséget az akvárium látogatói is végignézték, akik tapssal köszöntötték a kinevezett munkatársakat.

Japánban az április elsején kezdődő 2013-as üzleti év első munkanapján összesen 840 ezer fiatal állt munkába a kormány közlése szerint. Ezzel az idén végzett egyetemisták 81,7 százaléka talált állást, amely ugyan növekedést jelent az előző évhez képest, de továbbra is elmarad a gazdasági világválság 2008-as kirobbanása előtti számoktól.

Comments

comments