Villámcsapás ölt meg egy szörföst

Itt az eXtrem.hu-n májusban írtunk a villámlásokkal kapcsolatos tévhitekről, amit hajlamosak vagyunk egy kézlegyintéssel elintézni, mondván, ezeket úgyis mindenki tudja. Hogy ez mennyire nem így van, arra csak akkor jövünk rá, ha egy tapasztalt sportolótársunkat éri halálos villámcsapás. Márpedig most éppen ez történt Kaliforniában.

szorf_villam_belso

A szerencsétlenül járt szörfösön már nem tudtak segíteni a mentők

Szokatlan erejű vihar csapott le Dél-Kaliforniára vasárnap, aminek az lett az eredménye, hogy kora délután 14 embert ért villámcsapás a vízen, közülük kilencet kellett kórházba szállítani, egyikük, egy húszéves srác pedig belehalt a sérüléseibe, miután nem sikerült a parton újraéleszteni.

A szemtanúk elmondása szerint egy éles villanás láttak, a villám “a semmiből jött”, sőt, egyikük úgy írta le a történteket, mint Steven Spielberg híres Cápa című filmjének egyik sötét jelenetét. Venice Beach tengerpartját lezárták, a mentők pedig azonnal elkezdték a mentést.

Az áldozatot a parttól mintegy húsz méterre érte a halálos csapás. A sérültek között van egy 15 éves fiú is, egyiküknek pedig súlyosak a sérülései. Őket a kórházban ápolják.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.