VIDEÓ: nem a paintball, hanem az archery tag a menő!

Zseniális videóra bukkantunk rá a neten, ami egy újszerű, a paintballt leváltani készülő sportot mutat be. A harcias jellegű játékot, ami az archery tag nevet kapta, egy íjjal és a hozzá tartozó speciális nyíllal űzik, aminek hegye tompa, félkemény hab. A hangulatos játékot egy akadályokkal kialakított pályán űzik, ahol az extrém sportolók ugyanúgy célcsoportnak számítanak, mint egy átlagos magyar család…

A játékban két ötfős csapat vetekszik egymással, akiket egy bizonyos biztonságos zóna választ el egymástól. A csapatoknak nem csak magukra, hanem egy ún. ötpontos kiütési célpontra is vigyázniuk kell, ha ugyanis ezt a másik csapat íjászai kilövik, azzal ki tudják szabadítani a már kilőtt csapattársat.

archery tag-8

Egy játékost úgy lehet kiejteni, hogy 1) vagy lelőjük a nyíllal, vagy 2) elkapjuk azt a nyilat, amit ő kilőtt ránk. felvetődik a kérdés, hogy vajon mennyire biztonságos ez az egész. Nos, erről egy újabb videó tanúskodik, ahol bemutatják, mekkora kárt tud okozni az ember testében egy találat paintball-al, és mekkorát okoz egy speciális nyíl:

A paintball-al ellentétben itt nem kell beöltözni meleg ruhákba, az egyetlen védőfelszerelés egy speciális archery tag® fejmaszk.
További infó: http://archerytag.com/about

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.