Új-zélandi sikerek a World Heli Challengen

A World Heli Challenge, új-zélandi meghívásos snowboard és síversenyen a legfiatalabb tehetségek versenyeznek. A július 27-től augusztus 10-ig tartó Wanakaban megtartott tábor végeztével bejelentették a verseny négy győztesét, akik közül hárman a helyiek táborát erősítik.

 
A különleges versenyre, ahova a világ minden tájáról hívtak ridereket, fényképekkel és videókkal lehetett nevezni, majd a legtehetségesebbeket összegyűjtötték egy óriási végső megmérettetésre.
A döntőt két napra bontották, egy extreme és egy freestyle napra, és ahogy már a selejtezőben is történt, a győzteseket a két napon készített felvételeik alapján szavazták meg.

A síelőknél a választás Sam Smoothyra és Janina Kuzmára, míg a snowboardosoknál Benny Brightra és Abby Lockhartra esett.
"Három éve folyamatosan részese vagyok a World Heli Challengenek, de kijelenthetem, hogy az idei volt eddig a legjobb. Óriási volt a versenyszellem a nagyon tehetséges, jól síelő mezőnyben, ezért nagyon boldog vagyok, hogy végül én szereztem meg az első helyet" – nyilatkozta Kuzma.

Összefoglaló a freestyle napról:

Comments

comments