Túrázók vs. bringások: új ellenfelek a hegyeken?

Az extrém sportvilág talán legnagyobb, és legszélesebb körben megvívott küzdelme évtizedeken keresztül a snowboardosok és síelők lövészárok-küzdelme volt. Azonban a hegyi túrákon is jó vigyázni, különben ajól megérdemelt szendvicsezés közben arcon törölhet egy mountain bike. A harc sosem szűnik meg? Az extrem.hu meglepő hasonlóságot vél felfedezni a két szembenállás között.

Az extrem.hu még áprilisban találta azt a videót, amelyen egy sípályán száguldó, ugráló és trükköző snowboardos úgy üt el két, a lejtő közepén álldogáló síelőt, mintha azok ott sem lennének. Hogy ott ki a hibás, az döntse el mindenki maga, de nem gondoltuk volna, hogy a klipnek júliusban megtaláljuk a hegyi verzióját is. Íme:

Pár bringás a mountain bike-jával nekiindul a lejtőnek, fú de jó a móka, azonban egyikük elé egy lejtő után váratlanul egy túrázó anya és pihenő gyermeke kerül. Az ütközés, az esés és a sérülés persze elkerülhetetlen. Az egyetlen gond ezzel csak az, hogy a rámpák miatt nekünk úgy tűnik, ez a pálya bizony a bringásoké – de most sem mi döntjük el, ki a hibás, ezt tegyétek meg ti!

A két videó között mindenestre kísérteties a hasonlóság. Az extrem.hu tanácsa: mindig alaposan nézzük meg, merre túrázunk, jó?

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.