Történelmet írtak a női freeskierek

Kaya Turski történelmet írt azzal, hogy ő lett az első női “freesíelő”, aki switch 1080-at ugrott versenyen. Mégsem örülhetett a végén, mert ellenfele, Maria Bagge gyorsan elleste a technikáját, és megelőzte őt egy szebb switch 1080-al…

 

Eddig még nem látott
trükkel dobálóztak a női síelők, az ausztriai Nine Queens Big Air versenyen. Őrületes versenyt produkáltak a hölgyek – egymást motiválva ugrották végig az összes forgást, egészen addig, ameddig el nem jutottak a switch 1080-ig. 
"Nem ugrottunk kisebb forgásokat 720-nál. Őrület!" – mondta teljes extázisban Ashely Battersby, aki hatodik lett azután, hogy életében először landolt switch 900-at, de nem sok hiányzott neki az 1080-hoz sem.

A kanadai Kaya Turski "törte meg" először a mezőnyt, és állt az élre történelmi teljesítményével. Azonban nem sokáig örülhetett, mert jött a svéd Maria Bagge, aki egy szebben kivitelezett switch 1080 mute-al magasabb pontszámot kapott. 

"Az első switch 900 után – amit a selejtezőkben csináltam – arra gondoltam, hogy meg kellene próbálni az 1080-at is. Aztán láttam, hogy Kaya beadta, nagyon inspiráló volt, így én is megpróbáltam" – nyilatkozta Bagge.

Végeredmény:

1 Maria Bagge
2 Kaya Turski
3 Emma Dahlström
4 Keri Herman
5 Eva Patscheider
6 Ashley Battersby
7 Anna Segal

A trükk:

Comments

comments