Töretlen a “BRUTÁL futás” népszerűsége

A korábbi évekhez hasonló sikerrel zajlott az újabb off-road futóverseny a nyáregyházi motocross pályán. A Budapest Sportiroda (BSI) itt rendezte a BURGER KING® Brutálfutás 4.0-t, melyre több mint 1500-an neveztek, úgy hogy 9 és 16 óra között a nap minden futamára betelt a maximális indulói létszám. Az ország 312 településéről jelentkeztek a futók.

A BURGER KING®  Brutálfutás 4.0-án a legfiatalabb teljesítő a 7 éves szegedi Borsos Szabolcs, a legidősebb a 66 éves várpalotai Gábris József. A hölgyek között a legszebb korú a 64 éves budapesti Kolozsi Erzsébet volt.

20150620_Brutal_0794

 

A résztvevők óránként rajtoló futamokban vágtak neki a 7 km-es körnek, mely részben a brutálisan megtervezett pályán, részben a körülötte található erdőn, szántóföldön keresztül haladt, ahol a futóknak valóban extra, összesen 17 akadályt kellett leküzdeniük.

Néhány az akadályok közül: mocsarassá sárosított lejtők, meredek emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizes árkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fák között kacskaringós labirintus.

20150620_Brutal_1107

 

Az extrém akadályok között a férfiaknál a győztes Szabó Sándor lett, aki 18 perc 46 másodperc alatt ért célba és ezzel megvédte tavalyi elsőségét. A nőknél a legjobb Boros Nikolett 24 perc 57 másodperces idővel.

Forrás: Dobor Dezső – BSI sajtófőnök

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.