Szóval a tenisz nem extrém sport? És 3400 méter felett sem?

Egy hete reklámfilm készült arról, hogy a 17-szeres Grand Slam-győztes teniszlegenda, Roger Federer és az olimpiai győztes, világbajnok alpesi síző, Lindsey Vonn buzgón beszélgetett egymással Skype-on. Az okot nem lehetett pontosan tudni, de mostanra kiderült: Európa tetején teniszeztek egyet, ugyanott, ahol az extrem.hu még áprilisban járt!

A svájciak felhúztak egy kemény borítású teniszpályát (a salak és a fű nyilván macerásabb lett volna…) az Aletsch-gleccseren, nagyjából 3400 méterrel a tengerszint felett, azon a helyen, amit Európa tetejének is neveznek, és ahol az extrem.hu még április végén járt. Akkor még nyoma sem volt annak, hogy ott valami készül, hacsak az épülő indiai éttermet nem számítjuk ide.

Július 17-én két világklasszis sportoló csapott össze extrém teniszben – azt hiszem, a magasság, és az ezzel járó ritka levegő és hideg miatt nyugodtan nevezhetjük annak. A svájci Roger Federer, 17-szeres Grand Slam-győztes, a tenisztörténelem legjobb játékosa, és az amerikai Lindsey Vonn, olimpiai- és világbajnok, többszörös világkupa-győztes alpesi síző mérte össze erejét, néha segítségül hívva a labdaszedőket is.

Itt az extrem.hu-nál izgatottan várjuk az összecsapás második felét, ugyanis ha a teniszezés most megvolt, akkor a folytatásban egy kis alpesi síelésnek kell következnie! Így korrekt!

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.