Szörf: Nikl kis széllel edz a szingapúri Ifjúsági Olimpiára

Nikl András az első magyar szörfös, aki rajthoz állhat ifjúsági olimpián. András Balatonon készül az augusztusi, szingapúri játékokra. Erős és közepes szélben már jó, most a kis szélre edz.

A nemzetközi szövetség indulási jogot adott egy magyar szörfösnek az augusztusi, Szingapúrban megrendezésre kerülő ifjúsági olimpiára, amelyen így (a jelenlegi állás szerint) 46 magyar sportoló vesz részt.

A Magyar Szörf Szövetség (MSZSZ) Nikl Andrásnak adta meg a lehetőséget, hogy hazánkat képviselje a Szörf Bic Techno 293-as osztályban Szingapúrban. Személyét illetően teljesen egyértelmű volt a szövetség

Fotó: windsurfing.hu
döntése, ugyanis, András bizonyult a legjobbnak a keretből minden versenyen.
 
Itthon edzőtáborozik
 
Nikl András az elmúlt héten az olaszországi Garda tavon szelte a habokat az olasz bajnokság keretein belül, ami az augusztusi olimpiai felkészülésének remek kiegészítője volt.
András a Garda tavon is nagyon szép eredményeket szörfözött,
ment első helyet is, végül összetettben a hatodik helyen állt.
 
A szingapúri játékokig még van némi idő, addig is András Balatonfűzfőn és Füreden edzőtáborozik majd, Utassy Loránd felkészítése mellett. – Ami András felkészülésést illeti a technikai rész megvan, András már erős közepes és erős szélben is, most a közepes és gyenge szélre edzünk rá, a pumpálásra, amire kiváló helyszín lesz a Magyar-tenger. Valamint, az állóképesség növelés sem maradhat el – tudta meg az extrem.hu Utassy Lorándtól. András edője azt is elmondta, ha anyagi forrást tudnának szerezni a július végi világbajnokságra is kimennének, de ez nem valószínű, hogy összejön.
 
Az augusztus 14. és 26. között, Szingapúrban sorra kerülő ifjúsági olimpián 17 sportágban lesznek magyar sportolók a mezőnyben.
 
Az Ifjúsági Olimpiai játékokat (YOG) az olimpiai játékok „fiatalabb” változatának szánják, a játékokon a 14-18 év közötti fiatalok mérhetik össze tudásukat, abban a 26 sportágban, amelyek a 2012-es londoni nyári játékok programján is szerepelnek majd.
A YOG időtartama rövidebb, mint a „nagy” olimpiák: a nyári verseny 12, a téli maximum 9 napig tart.

Comments

comments