Sosem látott trükkök repkedtek a velencei wakestars kupán

A velencei wakeboardpályán rekkenő hőségben küzdöttek meg egymással Magyarország legjobb wakeboardosai. A “csak” elemeken zajló versenyen “csak” a best trick számított, és a versenyzők mindent bele is adtak, hogy bezsebeljék a pénznyereményeket. A verseny felpörgette a ridereket: hárman is közel kerültek ahhoz, hogy Magyarországon elsőként beadják az 1080-as forgást.

 

A verseny a velencei wakeboard pálya négy kiválasztott elemén folyt, ahol az open kategóriában külön-külön 40.000 Ft-os pénzdíjért küzdöttek hazánk legjobbjai.

A hőségrekordot döntögető időjárási körülmények között csordultig volt strandolókkal a velencei szabadstrand, amelynek látogatóit egész délután jobbnál jobb trükkökkel szórakoztattak az indulók.

 
Nemcsak a meleg miatt főhetett a Bodoki Roland és Sticzay Péter összetételű zsűri feje, hiszen a versenyzők a legjobb trükkjeiket vették elő.

A közönséget végig izgalomban tartotta, hogy vajon siker koronázza-e Papp Laca, Csontos Milán és Szóláth Szebasztián próbálkozását, hogy Magyorországon elsőként odarakják az 1080-at.

Sajnos ez most nem jött össze, de a szervezők különdíjjal jutalmazták Csontos Milánt, szerintük ő került a legközelebb a hőn áhított trükk landolásához.
 

Mindenki remekül teljesített, de a legnagyobb nyertes végül Papp Laca lett, aki a Kicker és a Funbox elemen is elnyerte a legjobb trükk díját.
Emellett a legkiemelkedőbb teljesítmény díja is az övé lett.
A Slideren Bodnár Bence diadalmaskodott, a Taxi-n pedig Tokay Máté, aki egy nagyon látványos Suicide Raley 360-at rakott oda.
Horváth Kinga, a wakeboard sport meghatározó női versenyzője a Férfi Open kategóriát húzta be a nevezésnél, példás módon teret engedve a fiatalabb generációnak, akik közül Körmendi Petra élt a legjobban a lehetőséggel.
Megérdemelten vehette át a Legjobb női teljesítmény díját.
 
Az amatőrök között, a helyi érdekeltségű Sipos Sándor nyerte a versenyt.
Teljesítményét nézve hamar túl léphet ezen a kategórián.
A legjobb wakeskates-teljesítmény nem hozott kicsoda-meglepetést. Herczeg Levi, a sportág meghatározó alakja itthon. Hozzá csatlakozott Bodnár Bence és Kis Benedek, akik miután lement a wakeboardos körük, szereztek maguknak wakeskate-et, és csatlakoztak Levihez a harmadik körben.
Jól tették. Nagyon komoly trükköket láthattunk tőlük is.
Eredmények:

Best Kicker – Papp Laca
Best Funbox – Papp Laca
Best Taxi – Tokay Máté
Best Slider – Bodnár Bence
Legkiegyensúlyozottabb teljesítmény – Papp Laca
 
Legjobb női teljesítmény: Körmendi Petra
Legjobb Amatőr teljesítmény: Sipos Sándor
Legjobb Wakeskate: Herczeg Levi
 
Különdíjak: Csontos Milán (legjobb 1080-próba)

Kiemelkedő junior teljesítmény: Paládi-Kovács Áron (1260 forgás a taxin)    

 

Comments

comments