Sokkolja magát a kenyérpirító-árusból óceánúszóvá avanzsált brit mazochista durva kalandjaival!

Meglehet, hogy eddig még nem hallottatok Adam Walkerről, de azt garantáljuk, hogy a cikk elolvasása után még sokáig emlegetitek majd a nevét, és azokat az elképesztő dolgokat, amiket véghez vitt. Walker pár éve egy sérülés miatt felhagyott minden sporttal, és vízforralókat, kenyérpirítókat árult, de ma már azok közé tartozik, akik teljesítették az Ocean’s Seven Challenge-t… Rajta kívül még öten vannak a klubban.

lol

© Ocean Walker

Adamtól az angliai Red Bull újságírói kőkemény tartalmú interjút kaptak, amit mi most lefordítunk nektek. Következzék most Walker hat legdurvább sztorija, amit az óceánokban átélt!

Az első vad találkozás: medúzák Hawaii-on

A portugáliai Man-of-War medúzák nem viccelnek: egy kobra kígyóhoz hasonló mennyiségű mérget hordoznak magukban, és ha megcsípnek, komoly károkat okozhatnak az emberben. Adam már csak tudja:

“Két csápot le kellett szednem a hasamról, nem éreztem semmit a gerincem mentén, azt hittem, hogy lebénultam, amikor megcsíptek. Három és fél órán át szenvedtem a fájdalomtól, mire célba értem.”

adam-walker-jellyfish-sting

Medúzacsípések. © Ocean Walker

A második vad találkozás: cápaveszély Új-Zélandon

Adam már harmadik órája úszott Új-Zéland északi- és déli szigetei között, amikor észrevette az összetéveszthetetlen cápa sziluettjét maga alatt.

“A cápa harminc percen át követett engem, aztán szerencsémre pár deflin elzavarta őt mellőlem. Félelmetes érzés volt.”

11 órás sprint Japánban

Adam-nak mindent ki kellett adnia magából a Tsugaru-csatorna közelében, amikor úszása közben csak egy hajó és egy cápa volt a társaságában.

“Az úszás első óráiban nagyon levert voltam. Három-négy méteres hullámokat korbácsolt fel a szél, ráadásul egy cápa alám úszott, ezért olyan gyorsan kellett úsznom, ahogy csak bírtam. Tizenegy órán keresztül úsztam, hogy legyőzzem az áramlatokat. Végül 15 óra és 21 perc alatt teljesítettem a távot.”

Egy új technika

adam-walker-portrait

© Ocean Walker

Egyik sajgó és fáradt válla miatt Walker-nek rögtönöznie kellett. Egy új úszótechnikát talált ki, amivel vállizmai helyett inkább a core-izmait használta az úszás során.

“Jelenleg nem tudok a bal oldalamon aludni, mert az új technika és az áramlatok miatt egy óra helyett (amivel megdöntöttem a brit rekordot) visszafelé hat óra alatt úsztam le az útvonalat.”

Amikor Adam kis híján jégkockává változott

A jégdarabos Északi-csatorna Írország és Skócia között vitathatatlanul a világ egyik legnehezebb terepe úszás szempontjából. Walker a következő szavakkal írta le az ottani körülményeket:

“Az első órában medúzák vettek körül. A víz tizenhárom fokos volt, több mint kétszer hidegebb, mint egy normális úszómedence. Csaknem tizenegy óráig úsztam át a távot.”

adam-walker-north-channel-portrait

© Jim Ryder

Hányás a La Manche csatornában

A La Manche átúszása volt a legelső megpróbáltatás, aminek Adam kitette magát. Az úszás során Adam húsz alkalommal hányta el magát, de még ez sem vette el kedvét az extrém teljesítménytúrákról:

“A testem több ponton is nagyon bedagadt, és hússzor kellett hánynom az út közben. Nagyon erős áramlatok között teljesítettem, olyan volt, mintha egy mosogatógépben lennék. Óránként ezeregyszáz kalóriát égettem el: konkrétan ki kellett kapcsolnom a fájdalomérzetet a testemben, mert csak így tudtam célba érni és túllendülni a holtponton.”

 

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.