Saját sportágat talált fel Brian Grubb

Azért szeretjük az extrém sportolókat, mert hatalmas adag kreativitás szorult beléjük. Az egyik wakeboardos sztár, Brian Grubb például összekötötte a kellemeset a hasznossal – rájött, hogy a wakeboard remekül szeli át a jeges vizeket, ebből kiindulva pedig kifejlesztett egy addig nem létező extrém sportot, amire talán a jégdeszkázás a legjobb jelző.

Mint tudjuk, a jég valójában megfagyott víz, de a wakeboardosoknak a tél erősen offszezonnak számít. Valójában meglepő, hogy Brian volt az első, aki előrukkolt egy olyan mutatvánnyal, ami minden wakeboardosnak eszébe juthatott volna már korábban is.

Persze a teljesen befagyott tavakon nem lehet wakeboardozni, ezért Grubb sem a megszokott helyén kreatívkodott, hanem elment Bosznia-Hercegovina hegységeibe, hogy megtalálja magának a megfelelő terepet.

Brian Grubb performs during the Red Bull Wakeskate in Bjelasnica, Bosnia on January 31th, 2015

Fotó: Red Bull

“Rájöttünk, hogy ahelyett, hogy megvárnánk a tavaszt, télen hódítjuk meg a környéket, mert így a jeges vízből át tudok ugratni a hóra, és vissza.” – mesélte a sztár.

Grubb és barátai két hónapot voltak terepen. Az első hónapban a folyó sajnos be volt fagyva, de később már itt-ott felolvadt. Még ekkor sem volt könnyű dolguk: miután felhelyezték a rámpákat, hóviharral kellett szembesülniük, de ahogy az a felvételeken is jól látszik, azért sikerült jó időt is kifogniuk bőven.

Az extrémsportoló elmondta, hogy nem fázott túlságosan, hiszen megfelelő felszerelésben lovagolta meg a jeges vizet, amelyben nem töltött el túl sok időt.

“A legnagyobb kihívást a megfelelő sebesség elérése jelentette – a kanyaroknál lassabban kellett menni, az egyenes szakaszokon pedig gyorsabban.”

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.