Rush – Hajsza a győzelemért

Chris Hemsworth becsülettel próbálta hozni az 1976-os F1-bajnok, James Hunt-ot, bár, mint azt bevallotta, így sem lehetett teljesen visszaadni a mindent-bele-minden-nap attitűdöt… Laudát sokkolta a film.

Hollywoodi túlkapásnak tűnhet, de a valóságot látja a néző! – állítja a bajnokot megformáló színész, aki szerint a fegyelmezett német Niki Lauda és a vagyány brit James Hunt Forma1-es párharcát felelevenítő film története a sportág legizgalmasabb és -érzelmesebb szezonját vitte vászonra, aminek forgatókönyvét az élet írta.
A két teljesen eltérő karakterű versenyző rivalizálása és egymás mély megbecsülése lenyűgöző történetet adott. (hirado.hu)

1976 – a Forma 1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a világ legveszélyesebb pályáin. Igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért.

Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet. (port.hu)

“Érzelmi és fizikai párbaj volt, amelyben megpróbáltak felülkerekedni, beteljesíteni győzelem utáni vágyukat. Mindezt még intenzívebbé tette, hogy a Forma-1-ben zajlott, egy olyan világban, amely veszélyes, látványos, filmszerű. Tehát annyira zsigeri, hogy arra gondoltam, ez fantasztikus kombináció” – mesélte az 1976-ban zajlott küzdelemről az Oscar-díjas Howard. (vezess.hu)

James Hunt az a karakter, aki a maximumot hozza ki mindenből: minden napja, minden percéből. Hemsworth szerint, ha tizedét sikerült megmutatnia ennek az élettel teli életfilozófiának, annak, hogy “élvezd, amit csinálsz”, de igazán! – már ennyivel boldog lehet.

Az, hogy mennyire jól sikerült vászonra vinni az év egyes eseményeit, az is jól jelzi, hogy Niki Lauda elkerekedett szemekkel figyelte saját balesetének képeit – amelyről így, külső szemmel a bemutatóig fogalma sem volt. “Benne voltam az autóban, úgyhogy azzal voltam elfoglalva, hogy túléljem”  – mondta, majd hozzátette, ha 1993-ban szívrohamban meghalt vetélytársa/barátja is itt lehetne, akkor teljes lenne boldogsága.

A filmet Magyarországon szeptember 12-én mutatják be.

Jenson Button és Sergio Perez Hunt 1976-os, illetve Lewis Hamilton 2008-as bajnoki McLarenjével érkeztek a londoni premierre.

Comments

comments