Poór Brigitta ismét ezüsttel tért haza a VK-ról

Szombaton rendezték az XTERRA World Tour sorozat negyedik európai fordulóját, ezúttal Görögországban. Poór Brigitta, a Merida Maraton Team-CST Salomon versenyzője világbajnokokhoz méltó módon, immár a felnőtt mezőnyben, szinte végig vezette a versenyt, és végül a 2. helyen ért célba.

poor-brigitta-xterra-greece_2

Ezzel a ranglistát továbbra is vezeti, amire eddig még nem volt példa a sportág történetében.

Az úszás és kerékpár számokban is vezetve a mezőnyt Poór Brigitta feladta a leckét a olimpikonokból és világbajnokokból álló mezőnynek. A futás legnagyobb részén is diktálta a tempót, de a profi mezőny legjobb futójának tartott cseh Erbenova a finisben lehajrázta.

“Az úszás hosszabbra sikeredett az eredetileg 1,5 km-re előírtnál. Ez még akár jó is lehetett volna nekem, de sajnos egy szörnyű bolyban úsztam, ahonnan nem sikerült kikeverednem. Gyakorlatilag végig verekedtem a távot. Szinte egyszerre értünk be 5-en lányok a depóba. A bringára elsőnek indultam ki, és szinte végig vezettem a versenyt. 3km-re a cél előtt előtt ért utol Helena Erbenova, akivel jó darabig sikerült elfutnom. Végül szoros befutón, fél perc hátránnyal sikerült a 2. helyen célba érnem!”

 poor-brigitta-xterra-greece_3

A férfiaknál a belga Kris Codens óriási hajrával a terepfutáson hozta be az előtte lévő két versenyzőt és szerezte meg ezzel a győzelmet.

Brigi jövő hétvégén már Svájcban, a következő XTERRA World Tour futamon áll rajthoz.

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: XTERRA, Karafa Balázs

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.