Poór Brigitta betegen is Európa csúcsán

Szombaton, Svájcban rendezték az XTERRA World Tour sorozat ötödik európai fordulóját, ahol Poór Brigitta hatalmas küzdelemben, rosszulléte ellenére az előkelő második  helyen ért célba, így megerősítette vezető helyét az európai ranglistán.

Poor-Brigitta- XTERRA SUI 2016 (2)

Brigitta (Merida Maraton Team-CST Salomon) már az úszásban az élre állt, és elsőként indult a nehéz hegyikerékpár pályára, nyomában az olimpikon cseh Erbenovával és a többszörös bajnok osztrák Carina Wasle-vel.

Brigi fejlődését mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az terepspecialista osztrák versenyzővel lépést tudott tartani. A tapasztalat azonban végül az osztráknak kedvezett: ellépett a terepfutás elején, de a mezőny egyik legjobb futójának számító Erbenovával való fej fej melletti küzdelemben a magyar triatlonista feljött a vezető Wasle-re, és a három hölgy egy percen belül ért célba.

Már nem a szerencse kedvezett Briginek, hanem a sok éves tapasztalat és edzés hozta meg a gyümölcsét!

Poor-Brigitta- XTERRA SUI 2016 (1)

“A versenyt megelőzően nem tudtam, hogy képes leszek-e egyáltalán rajthoz állni. Megfordult a fejemben, hogy inkább pihenek, de a verseny napján picit jobban éreztem magam. Mindenképpen versenyezni akartam. Az úszás egész jól sikerült, sikerült elsőnek a kerékpárra váltanom. A második kör végén ért utol az osztrák lány, akinek fel tudtam venni a tempóját. Végül saját magamat is meglepve a 2.helyen sikerült célba érnem! Most gyorsan meg kell gyógyulnom, mert az XTERRA World Tour leghosszabb, legnehezebb futam következik!” – nyilatkozta Brigitta.

Brigi a következő hétvégén már Franciaországban a következő XTERRA World Tour futamon áll rajthoz, amely az egyik „non plus ultra” verseny a nemzetközi sorozatban – nehéz, hosszú és kegyetlen!

XTERRA Switzerland 2015

1. Carina Wasle AUT 2:29:42

2. Brigitta Poór HUN 2:30:13

3. Helená Erbenová CZE 2:30:38

4. Maud Golsteyn NED 2:33:24

5. Myriam Guillot FRA 2:35:14

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: XTERRA, Karafa Balázs

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.