Papírforma a vilábajnoktól a kamaraerdei terepmajálison

A hagyományteremtő céllal megrendezték az Újbuda Superior X2S Terepnap terepduatlon számának győztese a tereptriatlon világbajnoki bronzérmes Mester Bálint, aki meggyőző fölénnyel rajt cél győzelmet aratott. A díjat Király Nóra, a 11. kerület alpolgármestere adta át.

Szaraz-Denes-Ujbuda-Superior-X2S-2015_full

Ellenfelei közül Váraljai Vázsony és a szombathelyi Petrovics Alex tudták tartani a lépést, így szerezve meg a dobogós helyeket. A versenyt teljesítette Száraz Dénes színművész és Partics Katalin olimpikon öttusázó is.

A táv szokatlanul rövid volt a X2S terepversenyeinél megszokotthoz képest – 2,5 km terepfutást követte a 9,5 km terepkerékpár, majd a legvégén ismét terepfutásra került sor 1,2 km hosszan. A terep minden számban nehéz és embert próbáló volt, a versenyzők véleménye azonban megegyezett: „alig várjuk a következőt”.

A legtapasztaltabb versenyző a budaörsi Szebeni Endre volt, aki 72 éves kora mellett is mosolyogva és vidáman teljesített a távot. Ráadásul elindult a délutáni MTB versenyben is!

A hölgyek között Felföldi Viktória érkezett elsőként célba. A sportág nehézségét jellemzi, hogy a hasonló versenyekhez képest lényegesen kevesebb női versenyző vállalja ezt az erőpróbát.

A délutáni programot egy hegyikerékpár (MTB) verseny tette teljessé, ahol az indulóknak 3 körben közel 30 km távot kellett teljesíteni. Az indulók elismerően nyilatkoztak a pályáról, a legtöbben nem gondolták volna, hogy a város szívében egy ilyen szép és különleges pálya található.

tere

A férfiaknál Gérnyi Balázs, a hölgyeknél Hudák Szilvia szakította át a célszalagot. A különleges „Kamaraerdő Királya” címért több női és férfi versenyző is harcba szállt, minkét versenyt teljesítve. A leggyorsabbak Váraljai Vázsony és Szöllősi Virág voltak.

Első alkalommal fogott össze a 11. kerület önkormányzata és a X2S TEAM, hogy egy mozgalmas és színes sportnapot szervezzen az újbudai Kamaraerdőben. Ebben volt segítségükre az ősszel alakult Újbuda Superior MTB csapat.

A rendezvény fővédnökségét Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár vállalta, a 11. kerület alpolgármestere Király Nóra pedig védnökként a díjátadó ünnepségen is részt vállalt.

Az eseményen a gyerekeknek játékos programokat szerveztek, a kisebbek több ügyességi próbát is teljesíthettek. A résztvevők és a nézők véleménye alapján már biztos, hogy 2016 áprilisának a végén egy hasonló, de nagyobb és sokszínűbb esemény várja a sportot és a természetet szerető közönséget.

Fotók: X2S Team

Forrás: www.terepsport.hu

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.