Ősszel megpattannak a hazai gumiasztalosok! Mégpedig világkupára!

Világkupa versenyre készül Istvánfi Bence gumiasztalos, edzőjét, Ott Olivért pedig felkérték a svéd válogatott oktatására. Előtte startol a fővárosi edzőtábor.

Sikeres versenyszereplésen vannak túl a Pattanj Team versenyzői, a hamarosan kezdődő felkészítő tábor után pedig ősztől ismét komoly verseny elé néznek.
Ott Olivér, a Pattanj Team szakosztályvezető edzője örömmel tudatta, milyen szép eredményekkel indult

Olivér a svéd válogatott tagjait edzi majd
a nyaruk. A svédországi, 27. Frivolten Kupán négy versenyzőjük is döntőbe jutott, míg a versenyen Ott Olivér bírói tisztséget is ellátott (ami nagy megtiszteltetésnek számít).
Ezen a versenyen 319 versenyző mérte össze tudását, 12 országból. Nem remélt eredményeket hoztak versenyzőink, remek, döntős helyekre ugrottak, ami egy svédnek sem sikerült. Szinte, majdnem csak oroszok, amerikaiak jutottak idáig – mesélte az extrem.hu-nak Olivér.
Elmondta azt is, a versenyen új gumiasztalos trükkök is „debütáltak”, felnőtt versenyzők bemutatásában. Ilyen volt például a 4-es bicska szaltó fél csavar, valamint látható volt dupla szuplé 5-ös csavar is.
 
Azonban őszre is rangos versenyszereplést ígér a gumiasztal sportág. – Pont a napokban kaptunk meghívást a szeptemberi portugáliai világkupa (Loulé World Cup) versenyre, melyen Istvánfi Bence indul majd, junior kategóriában – emelte ki Olivér. Hozzátéve, hogy nagyon jó esélyeket jósol Bencének a szeptember 18-19-i, hiszen az eddigi versenyein is dobogós helyekre ugrott, remélhetőleg Portugáliában is döntős lesz.
 
Pihenésmentes nyarat jelent tehát a következő időszak Bencének valamint edzőjének, Olivérnek, aki jelenleg a hamarosan kezdődő edzőtábort készíti elő. – Idén először intenzív előkészítő tábort szervezünk a II.

Éles küzdelem vár Bencére a világkupán
kerületi Fenyves utcai tornateremben, ami augusztus 16-tól startol, bárki jelentkezhet rá. Lesz gumiasztal, minitramp és talajakrobatikai edzés is – jelezte Olivér, akinek edzői munkásságát nemzetközi szinten is elismerik.

A svédországi válogatott kereste meg éppen Ott Olivért, hogy utazzon ki és tartson edzéseket a válogatott tagjainak. – Ez, már csak azért is számíthat kuriózumnak, mert általában mi szoktunk külföldi edzőket hívni a hazai csapatok felkészítésére, nem minket hívnak külföldre oktatni. Mindenképpen kihívásnak tekintem a svéd válogatott edzését, de a fő kihívás a hazai gumiasztal sport jövőjének alakítása, a felnövekvő generáció minél sikeresebb versenyszereplésére való törekvés. Nekem az jelenti az örömöt, amikor a középmezőnyben, illetve a dobogós helyeken látom versenyzőimet  – fűzte hozzá Olivér.

 

 

Comments

comments