Összefogással a Mount Everest is könnyedén megmászható!

November utolsó hétvégéjn annak is lehetősége volt részt vennie a Mount Everest megmászásában, akinek ez csak távoli álom volt eddig. Egy jótékonysági akció keretében a BigWall Falmászó terembe költözött a világ legmagasabb csúcsa ­ ha a mászó nem megy a hegyhez, a hegy jön a mászókhoz alapon. Szombaton közel százan vettek részt a 12 órán át tartó csúcstámadáson, a kitűzött idő előtt érve el a célt. A legfiatalabb mászó, a három és fél éves kisfiú csak annyit fűzött hozzá a nem mindennapi teljesítményhez: “Holnap is jöjjünk!”. A mászóteremben lévő 15 méteres falat összesen majdnem hétszázszor mászták meg, a legkitartóbb mászó 1100 métert mászott meg egymaga.

charity_climb_hungary_fb_event

Az akció célja, hogy sportolással és összefogással hívja fel a figyelmet egy globális problémára, az erdők pusztítására. “A túlzott fakitermelés és a természetes élőhelyek eltűnése a világon rengeteg helyen probléma, de Észak­Thaiföldön már az erdők 98%­-át kivágták, az egyensúly felborult, segítségre van szükség.” –­ mondta el Tompa Tamás, az esemény szervezője, aki több helyen dolgozott önkéntesként, így ismerte meg Thaiföldön a Mindfulness Project­et.

A Mindfulness Project alapítói és önkéntesei évek óta azon dolgoznak, hogy a veszélyeztetett területeken újratelepítsék az erdőt, helyreállítsák az egyensúlyt, valamint fenntartható és tudatos közösséget alakítsanak ki az erdők védelmére. Azonban a földterületek megvásárlásához pénzre van szükség, amit csak adományokból tudnak előteremteni. Az ötlet, hogy adománygyűjtő akciót szervezzenek, Hannes Bonitz hegymászótól származik, hozzájuk csatlakoztak több európai városban, köztük elsőként Budapesten.

charity_climb_bigwall_poster

 

“Magyarországon nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen az erdők inkább gyarapodnak, megfelelően gazdálkodnak velük, jelenleg nincsenek veszélyben. De éppen ezért feladatunk ott segíteni, ahol nem ez a helyzet és számítanak ránk!” ­ –hangzott el Tamás bevezetőjében.

Adományok küldésére 2014. december 28­ig van lehetőség a nemzetközi kampány weboldalán ­ Mindfulness Project International Charity Climb:

https://www.indiegogo.com/projects/mindfulness­project­charity­climb/

IMG_4377

 

A budapesti esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/599546130171969/

Kapcsolat:

Tompa Tamás

tamas@mindfulness­project.org

+36 30 3700748

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.