Michal “Még Él” Kollbek vérfagyasztó helyen biciklizett

Az őrültet csak egy vékony hajszál választja el a zsenitől. Majdnem ugyanilyen vékony hajszálon (a White Line sziklafal oldalán) kelt át bringájával a halálfélelmet még csak hírből sem ismerő profi mountain bike-os bringás, Michal Kollbek. A hajmeresztő mutatványt egy drón örökítette meg az utókornak.

A sportoló – természetesen – a “legrémisztőbb dolognak” nevezte tettét, amit életében bringán átélt, és ezt nem is olyan nehéz elhinni neki. A The Huffington Post e-mailen felkereste az újdonsült világsztárt, aki elmondta a prominens lapnak, hogy már ismerte az útvonalat, mert gyalogosan többször is átkelt már rajta, de csak most volt rá alkalma, hogy bringájával is megtegye a rögös és életveszélyes utat. Mielőtt erre az elhatározásra jutott volna, természetesen aludt rá egyet-kettőt…

“Bíztam kéz- és lábügyességemben, és abban, hogy meg tudom csinálni. A legfontosabb dolgom az volt, hogy kizárjam a rémisztő dolgokat a tudatomból, amennyire csak lehet, ezért csak az útra néztem, és igyekeztem az engem körülvevő vérfagyasztó környéket figyelmen kívül hagyni” – mondta Kollbek. 

GrotesqueMerryHartebeest

Az út előtt Kollbek véghezvitt pár módosítást a bringáján, hogy a kerék jobban tapadjon, egy kicsit felemelte a nyerget, és még egyszer végigment az úton gyalog – láthatjuk, hogy a biztonsági intézkedések létfontosságúak egy ilyen mutatvány esetében.

“Ezekért az élményekért élek-halok, és akkor is végigmentem volna az útvonalon, ha nem filmeznek le közben. Nem ajánlom senkinek, hogy utánam csinálja.” – tette hozzá.

Forrás: huffingtonpost.com

 

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.