Nagy szarban lesznek a szörfösök és az úszók a riói olimpián

Gyakorlatilag egy pöcegödör várja a szörfösöket és az úszókat a hamarosan kezdődő olimpián – írta meg a szeretlekmagyarorszag.hu.

Surfing-Makes-Short-List-for-Inclusion-in-2020-Tokyo-Olympic-Games-e1443555122326

fotó: surfparkcentral.com

Nemrég majd’ kiugrottunk a bőrünkből, hogy a szörf is bekerült az olimpiai versenyszámok közé, de a versenyzők a helyszínen inkább azt kívánják majd, hogy bárcsak ne történt volna meg ez az egész. Az olimpikonok komoly fertőzésveszélyekkel néznek szembe.

A brazíliai szakértők azzal a hasznos tanáccsal fordulnak ma azokhoz a sportolókhoz, akik részt vesznek az idei szörf, vitorlás és hosszútávúszó számokban, hogy ne nyissák ki szájukat a Guanabara-öböl vizében.

!!!

Jó, hogy nem azt mondták nekik, hogy ne lélegezzenek.

A víz olyan erősen szennyezett, hogy a tisztítást eddig nem tudták megoldani, és a helyzet előreláthatóan az elkövetkezendő napokban sem javul majd.

A független felmérések szerint hányást és hasmenést okozó rotavírus, illetve a gyógyszereknek ellenálló szuperbaktériumok is ott vannak a vízben – utóbbiak a legyengült immunrendszerű emberek számára akár halálosak is lehetnek.

Dr. Daniel Becker, egy helyi orvos úgy fogalmazott, hogy “a külföldi atléták szó szerint emberi szarban fognak úszni.”

A brazil kormány tagadja ezeket a rémhíreket: szerintük az úszóversenyeket érintő területek megfelelnek az Egészségügyi Világszervezet által felállított követelményeknek. Szerintük csak “minimális” kockázatokkal néznek szembe a sportolók, de csak azért, mert a szörfös és vitorlás számok résztvevőinek nem kell úszniuk a vízben.

A spanyol női vitorláscsapat edzője, Nigel Cochrane már körbejárta a helyszínt, gusztustalannak látta a vizet.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.