Mester Bálint és Janó Anita győzött a terepduatlon Ob-n

A 9. Életfa Terepfesztivál keretében megrendezett Terepduatlon Országos Bajnokságon az abszolút győzelmet Mester Bálint (X2S Superior TEAM) szerezte meg. A nőknél Janó Anita volt a leggyorsabb.

9-eletfa-kamaraerdo-2015_007

Janó Anita célba érése

Mester magabiztosan versenyzett, minden szakaszon uralta a mezőnyt. A verseny első felében a szombathelyi Petrovics Alex és Sipiczki Csaba tartották vele a lépést, de a rutinos versenyző Mester fokozatosan szakította le az ellenfeleket, a célban közel 8 perc előnnyel érkezett. Testnevelőtanérként és edzőként is sikeres volt számára a nap: tanítványai közül több gyerek is dobogós helyezést ért el.

A versenyen rajthoz állt a tereptriatlon világbajnok Poór Brigitta – ezúttal váltóban Dr. Demeter Nikolettel, akivel nemcsak a legjobb váltó díját nyerték el, hanem az egyéni férfi versenyzők között is előkelő helyen végeztek.

 9-eletfa-kamaraerdo-2015_002

Janó Anita élete első terepduatlon versenyén megfontolt versenyzéssel, egyenletes teljesítménnyel szerezte meg a győzelmet Halmos Edit és Sipos Ágnes előtt.

A napot a terepfutó verseny nyitotta, ahol a versenyzőknek 10 km szép és nehéz pályát kellett teljesíteni. A rövidebb táv és a gyerekverseny után indult a terepduatlon több futamban, korosztályok szerint. A legfiatalabb terepduatlonista 5 éves, a legidősebb 72 éves volt a mezőnyben, legtöbben a fiatalok és a szeniorok közül álltak a rajthoz.

A pálya új nyomvonala egyszerre volt nehéz és mégis lendületes, a versenyzők elismerően nyilatkoztak róla, és izgatottan várják a folytatást.

Mester Bálint, a terepfutás mestere "alkotás" közben

Mester Bálint, a terepfutás mestere “alkotás” közben

Az egész napos színes és aktív program sok családot mozgatott meg, a slackline és az ugráló vár mellett a különleges szendvicskrém verseny voltak a legnépszerűbbek.

A hagyományokhoz híven egész nap masszázs, jóga, zumba, életmód előadások, workshopok színesítették az eseményt.

A bajnokság partnerei: Életfa Program, Superior Bikes, Salomon, Running Warriors.

Szakmai partner: Magyar Triatlon Szövetség.

Támogatók: Suunto, Libb Hungary, Driving Experience, MaratonMan, Gibbon Slackline, Trexpert, RooBar, Dragon Superfoods, Heero.

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: X2S TEAM

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.