Megnyílt a Sunrise CrossFight Aréna

A Sunrise titokzatos, új intézménye megnyitotta kapuit a sajtó és a sportolók előtt. Hétfőtől pedig már órarendszerűen üzemel. És még egy meglepetés: a komplexumban elindult az Erdei Zsolt Sportegyesület is.


Végre kiderült, mi rejtőzik az óbudai bevásárlóközpont első emeletén,
ahonnan eddig csak a vad kopácsolás hallatszott: itt kapott helyet az SCFA, azaz a Sunrise Crossfight Aréna.

Dr. Szieben László tulajdonos, Tóth Zoltán „ToZó”, a Sunrise Fitness szakmai vezetője, WBPF testépítő világbajnok, illetve Erdei Zsolt „Madár” az Erdei Zsolt Sportegyesület (EZS SE) elnöke, ökölvívó világbajnok (képen sorban jobbról balra) nagyszabású megnyitó rendezvényen jelentette be: megnyílt a Magyarországon egyedülálló edzőkomplexum, ahol az innovatív edzésmódszertanok és trendi irányzatok, valamint a küzdősport- és harcművész-kultúrák találkoznak.

Az SCFA, azaz a Sunrise CrossFight Arena alapötlete egy Európában egyedülálló olyan komplexum létrehozása volt, amely egy légtérben, 1000 négyzetméteren egyesíti a küzdősport és funkcionális tréning legmagasabb szakmai kiválóságait.
Cél, hogy mind a két vonal egymást szakmailag segítve, teljes professzionális háttér és eszköztár biztosításával dolgozhasson, emelve a szakmai színvonalat és kiaknázva a sportágakban rejlő további lehetőségeket.

Eleddig a hivatalos sajtószöveg.

A megnyitón több is kiderült…
Dr. Szieben László nyitotta a szónokok sorát, s rögvest azzal kezdett:
“Készültem, mintegy másfélórás beszéddel”… – mély levegő…, visszafolytott sóhajok, csend… de a műsort levezénylő Szujó Zoltán szófordulatával élve, “egy Oscar-díjhoz is beillő köszönőbeszéd” és rövid 10 percnyi sztorizgatás után már át is adta a szót.

Madár és Tozó elmesélték, mennyire örülnek, hogy itt végre olyan helyre találtak – olyat építettek, ahol a küzdősportok és az ahhoz elengedhetetlenül szükséges erőnléti, felkészülési módszerek sportjai egymásra találnak. Mert ez egy ilyen hely.

Rögtön, szinte szó szerint a kirakatban kapott helyet a küzdőtér, körülötte pedig gondos minimáldizájnnal és hangulatában is régi küzdő-edzőtermeket idéző filmszerű díszlettel, ahol még Rocky is jól érezné magát; megtalálható itt minden, ami a jó edzéshez kell.
G-flexes, húzódzkodós profi állványzat, hatalmas, malomkeréknyi teherautógumik, boxzsákok, tatamik…

“Egyszerűen profi.”

A két súlycsoportban is világbajnok profi ökölvívó, Erdei Zsolt a Sunrise CrossFight Aréna avatóján ünnepélyesen is elindította saját nevével fémjelzett sportegyesületét, az Erdei Zsolt Sportegyesületet, amely a Sunrise Fitness Eurocenter komplexumában működik a jövőben.
Erdei Zsolt és egyesületének első igazolt versenyzője, Vincze Zoárd – egy bemutató bunyót is toltak a megnyitón…

Az EZS SE filozófiája, hogy egy komplex ÉLETMÓD SZEMLÉLETVÁLTÓ programot képviselve ne beszéljen, hanem TEGYEN a gyermekek, felnőttek, családok egészségéért, jobb életminőségéért. Cél, hogy a kiemelt közhasznú szervezet megváltoztassa a sport és egészségtudatosság attitűdjét, melynek filozófiai alapja, hogy a mozgás örömforrás. Az EZS SE küldetése a mozgás, a sportos és egészségtudatos életforma megismertetése, megszerettetése a fiatalok és a felnőttek, a családok körében egyaránt.

Itt pedig álljon egy interjú Dr. Szieben László tulajdonossal:

A Sunrise egészségügyi és sport projekt a másfél évvel ezelőtt indult, négylépcsősre tervezett sportlétesítmény fejlesztés harmadik szakasza az Aréna átadása. A Sunrise Arénával kibővült a Sunrise Club sport- és egészségközpont immáron mintegy 7000 négyzetméteres fellegvárává vált az egészséges életmódnak.

Azt hiszem, sikerült valami olyat létrehoznunk itt Óbudán, az Euro Centerben, ami nemcsak Magyarországon, de európai szinten is megállja a helyét. Mind a külsőségeket, mind a felszereléseket, mind panorámáját, mind a szolgáltatások színvonalát tekintve is fellegvárnak mondható. Ráadásul a több mint 50 óraadónkat, edzőnket tekintve talán itt a legnagyobb az egy négyzetméterre eső világbajnokok, illetve felkészítő edzőik száma a haza fitnesz-szcénában – foglalta össze központjuk előnyeit Dr. Szieben László tulajdonos, az üzemeltető cég ügyvezető igazgatója, a Napfelkelte (Sunrise) sport egyesület elnöke.

Mit keres egy ex-futballista, „nyugdíjas” futballvezető egy ilyen létesítmény környékén?

Aki egyszer sportolóként beleszagolt az öltözők világába, az nem nagyon tud elszakadni többé. Így vagyok ezzel én is – teljesen nem lehet eltávolodni. Ez pedig egy olyan környezet, ahol szabad szellemi kapacitásomat is kihasználhatom. Egyébként látogatója is vagyok a fitneszteremnek. Nem mondom, hogy az elmúlt 15 év, mialatt egyetlen hirtelen mozdulatot nem tettem, nem hagyott nyomot rajtam – hát fáj… recseg-ropog az összes ízületem, de nagyon élvezem, hogy ismét mozoghatok. De az egész élet ilyen: örök újrakezdés.


Mik a hosszú távú tervek?

Először is, most, hogy a másfél évvel ezelőtt építgetni kezdett centrumunk harmadik fázisa is elkészült, természetesen megtesszük a negyedik lépést is. Elsőként kiépült a Fitnesz központ, majd a tetőn a külső foci és lábtenisz pályák, most végre az Aréna is az aktív profi és amatőr sportolni vágyók rendelkezésére áll, a következő lépésben pedig a teraszon egy szabványos futsal központi részt készítjük majd el.

Valóban hosszútávról szólva azt mondhatom, a cél, hogy az elkövetkező 8-10 évben is igazolható legyen a filozófiánk. Hiszem ugyanis, hogy a 21. század három alappillére a sport, az egészségügy és az oktatás. Itt mindhárom lábra ráálltunk.

Ez pontosan mit jelent? Tanítás, edzőtáborok, egyesületek kapnak itt helyet? Vagy iskolai képzést, szervezetek központját?

Itt lesz az IWI (a fitnesz szakma legnagyobb oktatási intézménye) budapesti oktatási központja, a mozival együttműködve és önállóan is kiváló elméleti és gyakorlati oktatási helyszínnel rendelkezünk, de ide, az Arénába költözik Erdei Zsolt önálló sportegyesülete, és a Magyar Egészségfejlesztési és Fitnesz Szövetség is itthon van itt, valamint helyet adunk még a HEGYEM-nek is (Harcművészek az Egészséges Gyermekekért nonprofit szervezetnek).

Tehát ez a szakmabeliek gyülekezőhelye?

Nem, nem csupán. A leendő és meglévő szakemberek, élsportolók és tömegsportolók bázisát szeretnénk itt megteremteni.
Egy olyan helyen, ami mind szolgáltatásainak színvonalában, professzionalizmusában a legjobbat nyújtja mind a szakmabeliek, az élsportolók, mind pedig az egészséges életnek hódoló mindennapi emberek számára.

Madár, vagy Tozó (Tóth Zoltán WBPF világbajnok, Mister Univerzum) például nem csupán szakmai vezetőként vannak jelen, órarendünkben szerepelnek az ő óráik is.
Egyszerűen olyan helyet szeretnék itt fenntartani, ahol még én is jól érzem magam. Ezt fejezi ki a mottó is: „Itt minden rólad szól.”

Sportversenyek rendezésére is alkalmas a központ?

Igen, már volt is rá példa. Saját területünkön nagyjából egy 250 nézőnek és indulónak tudunk helyet biztosítani, a mozival együttműködésben pedig tavaly 450 főnek rendeztük meg tavaly a WBPF országos bajnoki versenyt, de az idei programokról a későbbiekben folyamatosan is tájékoztatást adunk. Keressék a Sunrise honlapjain!

Sunrise Crossfight Arena

Eurocenter  I.emelet

1037 Budapest, Bécsi út 154.

info@scfa.hu”

 

Comments

comments