Meghalt egy kisfiú a világ legmagasabb vízi csúszdáján

Kansas Cityben, augusztus 7-én meghalt egy tízéves kisfiú a világ legmagasabb vízi csúszdáján. Ő volt a Guinness-rekorder csúszda első halálos áldozata – Caleb Thomas Schwab olyan erős nyaksérülést szenvedett, hogy az 51 méteres csúszda aljára érve már halott volt.

kansas

Fotó: MTI/EPA

Érezted már magad rosszul amiatt, hogy féltél lemenni egy csúszdán, míg a többiek önfeledten vetették bele magukat a mókába? Egyáltalán nem biztos, hogy ők csinálták jól. Elvileg a Schlitterbahn vízi vidámpark rekordméretű csúszdája (Verrückt, magyarul: őrült) is biztonságos volt, de ez a teória sajnos szomorú eseménynek köszönhetően oszlott szét.

A fiú nem egyedül volt: két nővel együtt csúszott (akik szintén megsérültek a csúszás során). A csúszda eleje olyan meredek, hogy az emberek 80 km/órás sebességet is elérhetnek rajta, de nem itt, hanem a csúszda közepénél történhetett valami baj.

A fiú valószínűleg nem érte el a kötelezően előírt minimális magasságot (137 centiméter) – amely alatt elvileg senki sem mehet fel a csúszdára –, de a csónak egyik biztonsági övével is probléma adódhatott, ezt a park egyik vendége korábban már jelezte is. A vízi vidámparkot lezárták, amíg pontosan ki nem derítették a nyomozás során, hogy mi okozta a tragédiát.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.