Megbüntették, mert túl gyorsan longboardozott…

Példátlan büntetést szabtak ki Aaron Salta ausztrál longboardosra, aki tervei szerint 2000 kilométeren gurulna át deszkájával Ausztrálián. Saltat – aki akciójával a depresszióra szeretné felhívni a figyelmet – 108 dollárra büntették, mert túl gyorsan gurult.

 

A 30 éves ausztrál longboardos a nyugat-ausztráliai Norsemanból indult, hogy 2000 kilométert megtéve átguruljon a dél-ausztráliai Adelaidbe, ám félút környékén egy motorosrendőr lekapcsolta gyorshajtásért.

Salta több mint 50 km/h-val gurult, ám ez a dél-ausztráliai Nullarbor Nemzeti Park térségében nem megengedett, ezért 108 dolláros bírságot kapott, továbbá a rendőr azt tanácsolta neki, hogy maradjon távol az országúttól. 

A civil életben zenészként dolgozó deszkást – aki minden biztonsági előírást betartva, bukosisakban és megkülönböztető mellényben hajtott – nagyon csalódott a történtek miatt:
"Teljesen letörtem. Több mint 10 ezer dollárt fektettem saját erőmből ebbe az útba, hogy meglegyen minden olyan cuccom, köztük egy kisbusz is – ami egy ekkora túrához szükséges" – nyilatkozta.

Ennek a hihetetlenül hosszú, embertpróbáló deszkás túrának ráadásul nem hobbiból vágott neki: útját a depresszióval küzdő betegeknek ajánlja, és szeretné felhívni az emberek figyelmét a napjainkban egyre több embert érintő népbetegségre.

Comments

comments