Már Pécsen is van kábelpályás wakeboard pálya!

Pécs egyik külső városrészén, Vasason nyitja meg kapuit június 27-én a BEREK, a megye első és az ország tizenkettedik wakeboard pályája. A vontatóköteles vízisí feltalálója, Bruno Rixen által alapított Rixen Cableways Gmbh kivitelezésében, végre az ország dél-nyugati régiójában is elérhető lesz a kábelpályás wakeboard, az országban egyedülálló minőségi pályaelemekkel.

landű

A BEREK wakeboard egy ötoszlopos, 501 m hosszú, egyszerre hat wakeboardos vontatására alkalmas pálya. Sebessége tetszőlegesen változtatható, általában 30 km/h.

A kötélpálya magasan a víz felett helyezkedik el, a tó közepén van egy sziget, ami a sportolók által keltett hullámokat megtöri, ezek kedvezőek a kezdő és a haladó wakeboardosok számára egyaránt.

A hely különlegessége, hogy nemcsak a vízi sportok kedvelőinek nyújt aktív kikapcsolódást, hanem a lovaglás iránt érdeklődők is megtalálják itt számításukat.

Épül egy 20x60m területű lovaglócsarnok, ezáltal a téli sötét, sáros, esős időszakban is lehetőség van lovagolni.

Helyi járattal megközelíthető fedeles lovarda Pécsett eddig még nem volt. A lovardában ötven fő számára lelátó kerül kialakításra, ezáltal képzések rendezésére nyílik lehetőség.

Épül a lovarda

Épül a lovarda

A lovarda kialakítása terápiás lovaglási foglalkozások folytatására is alkalmas.

A BEREK szeretne valós alternatívát nyújtani a Pécs és környékén élő lakosság számára, hogy aktívan és emlékezetesen töltsék el szabadidejüket egy igazán szép és idilli környezetben.

A június 27-i nyitó rendezvényen lehetőség lesz kipróbálni a vezető wakeboard márkák legfrissebb remekeit a WAKESHOP jóvoltából. Emellett számos érdekes programmal várjuk az érdeklődőket június utolsó szombatján. Az eseményen való részvétel ingyenes.

A BEREK wakeboard és lovarda 111 millió forint Európai Uniós támogatással valósul meg.

Forrás: BEREK Wakeboard

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.