Magyarok nyerték az idei első Ejtőernyős Célbaugró Világkupát

Ezer méterről egy két centis kör közepébe kellett ereszkedniük a versenyzőknek az ejtőernyős célba ugró világkupán a horvátországi Rijekában. Az Ejtőernyős Célbaugró Világkupát végig a magyarok uralták: egyéniben és csapatban is mi lettünk “magasan a legjobbak” – ha értitek, mire gondolunk. A legjobb magyar ejtőernyős öt ugrásból mindössze 2 centiméterrel tévesztette el a parányi célt.

A világkupát június 10-12. között tartották, a csapatbajnokságot a HUNGARY CISM csapata nyerte meg, egyéni célba ugrásban Bánszki Tamás százados, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Üzemben tartó század (An-26) ejtőernyős kiszolgáló csoport parancsnoka lett a nyerő.

A magyar csapat összeállítása: Bánszki Tamás, Gál Szabolcs, Hirschler Gábor, Varga Tamás, Asztalos István.

Varga Tamás, Bánszki Taamás, Gál Szabolcs, Hirschler Gábor, Asztalos István Fotó: Igor Kupljenik/MI-PRESS

A magyar csapat a pályán (Fotó: Igor Kupljenik/MI-PRESS)

Az ejtőernyős célbaugró világkupa sorozat 6 versenyből áll, mindegyiket más és más országban rendezik meg. A versenyek önálló nyílt világkupák, de a végén egy összetettet is hirdetnek, ami szakmai szemmel nézve a legértékesebb, mivel az egész évi teljesítményt tükrözi.

A magyar válogatott idén tehát parádésan kezdett, lehet, hogy 2016-ban egy hellyel felül tudják múlni magukat: a tavalyi összetettben ugyanis második helyezést értek el.

A magyar csapat a dobogó legfelső fokán (Fotó: Igor Kupljenik/MI-PRESS)

A magyar csapat a dobogó legfelső fokán (Fotó: Igor Kupljenik/MI-PRESS)

Gratulálunk!!!

Forrás: RTL Klub / mh59.hu

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.