Létszámlimit a 30. Wizz Air Budapest Félmaratonon

Az idei, 2015-ös év a futás jubileumi éve. Már harmincadik alkalommal koptatják a főváros útjait az őszi versenyek indulói; az őszi szezon első eseménye szeptember 13-án a 30. Wizz Air Budapest Félmaraton. Az útvonal a szokásoknak megfelelően idén is gyönyörködtet külföldi és hazai futót egyaránt, Budapest legszebb pontjait érinti majd, a rajt és a cél is a Városligetben.

Wizz_Air_Budapest_Felmaraton2014_utvonal_0415

A klasszikus egyéni félmaratoni (21.097,5 méter) mellett a szervező BSI várja azok jelentkezését is, akik az élményen túl a távot is megosztanák másokkal. A félmaraton teljesíthető párban (11,7 km és 9,4 km), de, akár trióban is (7,4 km, 5,9 km, 7,8 km)! Figyelem, a nevezők magas száma miatt létszámlimit van érvényben, érdemes időben jelentkezni! Tavaly több mint 9000 egyéni nevezője volt a versenynek. Ennek az adatnak a fényében igencsak erőteljes szám az eddigbeérkezett több mint 8700 egyéni regisztráció. Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy 11000-es létszámhatárt állítanak fel az egyéni nevezők számára, A váltók esetében a limit 4000 fő.

A kisebbeknek, sőt még a kezdőknek sem kell majd otthon maradniuk, őket a Metropol Ligetkör 3,4 kilométere várja. A közös futás élménye mindig magával ragadó, de különösen az a jubileumi évben!

Részletek: www.futanet.hu

Forrás: Dobor Dezső – BSI sajtófőnök

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.