Közeleg a Nagy Freeride Liga megszületésének pillanata

Nagyszerűen haladnak a tárgyalások a két nagy freeride szövetség, az európai bázisú Freeride World Tour és a Mountain Sports International szervezésében működő amerikai Subari Freeskiing World Tour között. 2013-ra létrejöhet egy az ASP-hez és a TTR-hez hasonló profi freeride bajnokság.

A szűzhavas lejtőkön csúszkáló freeride snowboardosok és síelők valahogy mindig el vannak felejtve; közöttük még sosem rendeztek egységes rendszeren alapuló világbajnokságot.

A két nagy társaság azonban most bejelentette: ha a tárgyalások – amire legutóbb szerdán került sor – továbbra is így haladnak, akkor 2012-2013-as szezonban már egy zászló alatt mérnék össze a tudásukat a világ legjobbjai. 
"Jelenleg egy tárgyalássorozat közepén vagyunk az MSI-vel. Szeretnénk a két World Tourt tökéletesen összegyúrni. Ha ez sikeresen fog működni, akkor mi felelünk majd az európai, az ázsiai és az új-zélandi versenyekért, az MSI pedig az észak- és dél-amerikaiakért" – nyilatkozták a Freeride World Tour fejesei.

A két tour egyébként már találkozott egymással tavaly télen a kaliforniai Kirkwoodban, akkor simán ment az együttműködés. Az idei tél célja egy olyan világranglista rendszer felállítása, ami mind a két bajnokságot magában foglalja egy egységes pontozási rendszerben.
A versenyzők idén még a két különböző bajnokságban vennének részt, megtartva az eredeti pontozást és rendszert, de mellette már szeretnének bevezetni egy harmadik tipusú pontozási rendszert, ami a verseny szintje és elért helyezés szerint pontozza és rangsorolja a sportolókat.

A továbbiakban ezen pontszám alapján kvalifikálhatnák magukat a jövő évi globális bajnokságra a versenyzők. 
A két nagy társaság egyébként szeretné a pontozási rendszerüket nagyjából egyformára alakítani, így hamarosan változtatásokat jelentenek majd be.
Ez az együttműködés lehet a végső próbája az összeolvadásnak.

Comments

comments